lec проверите прекратява точка Помощ

P

peekpeek

Guest
Сега използвам conformal за проверка на RTL и порта.Портата е синтез от DC.Но conformal отчет някои прекратява точка.Как да се справя прекратява тези точки?Как да ги направи равностойни?Може ли някой да ми помогне!

Благодарности!

Най-вероятно, имате мултиплициращо в проектирането, или имате някакъв друг ресурс споделяне (като споделянето някои adders).
Ако имате lec ултра лиценз, можете да имате шанс да се отстранят тези прекратява точки.

Аз няма да имат conformal ултра лиценз.Така че, ако искате да изчистите, трябва да променя RTL?Можеш ли да ми дадете някои посъветва?

Може ли да вмъкнете подробно Дневник inforamtion на вашия LEC?

Аз мисля, както каза stevepre е наред.Имам ехидна споделяне.Когато отстраните ехидна на lec нямат никакви прекратява точка.Може ли някой ми кажете, ако искате пазят ехидна как мога да направя с lec.Благодарности!

Избор:
1.както казах, има няколко команди с ултра, че може да ви помогне да анализирате DataPath и решаване на някои проблеми, но без гаранция.Но тъй като вие не притежават лицензия, забрави.

2.изчакайте за нови версии.
LEC продължава да подобряват своите алгоритми и се опитват да се изравнят със синтеза инструмент (и).

3.-практичен избор: отделни вашата логика да бъде съвсем малък блок само с поделянето на adders.И тогава, че ако не се игнорира точка и се уверете, че всичко останало във вашия проект преминава през LEC.И кажете на шефа за тая дума "със съвременната технология,
няма начин да се докаже тази еквивалентност".така че ще трябва да се доверите на синтеза на средства за тези точки, а не да ги сравните.

4.да не се споделят adders.Ами .... аз не мисля, че искам да жертвуваш площ за това.Така че този вариант също не е практичен.

Приготвяне:
- Запис на прекратяване точки и намерите съответните линии на RTL код.
-------------------------------------------------- ---------------------------------

Съвети ... когато разширено LEC функции НЕ наличните
================================
1)
При прекратяване по множител,
а след това
- 1.А)
да наблюдава портата
на ниво netlist да разберете архитектурата на множител използван от синтезатор.След това предоставя информация на LEC.
ИЛИ
- 1.b) уточни архитектура в RTL код, след което можете да предсказва архитектура на довело множител.А също и тази информация да LEC.

2)
При прекратяване на делото () декларация, която съдържа "Х",
а след това променя RTL код.

3) Ако случаят () декларация, е много голяма, след това се опитайте да го промените.

4) Ако не е по-горе случаи, след това се опитайте да дял част от RTL код,
т.е. плъзнете някои вътрешни сигнал на модула
на изхода пристанище,
а след това този сигнал може да бъде запазена.
(Забележка: Това може да повлияе върху качеството на оптимизация.)
-------------------------------------------------- ----------------------------------------

5) Ако всички по-горе не работи,
а след това се опитват да проверят прекратява точка от симулацията.Подгответе testbench към "изчерпателно" провери тази точка и сравнете RTL-и портата
на ниво симулация резултат.
-------------------------------------------------- ----------------------------------------

Цитат:1) При прекратяване по множител, а след това

- 1.А) да наблюдава портата на ниво netlist да разберете архитектурата на множител използван от синтезатор.
След това предоставя информация на LEC.

ИЛИ

- 1.b) уточни архитектура в RTL код, след което можете да предсказва архитектура на довело множител.
А също и тази информация да LEC.

Simple множителите оператори и могат да бъдат представени, както следва:
Системата определя режима lec
анализираме мултиплициращо-cdp_info / / Това не се изисква лиценз Ultra
добави в сравнение точки
на всички
сравнете
Това може да ти помогне.

Подай информация & помогне LEC да разпознае DataPath компоненти:
-------------------------------------------------- ---

Пример: (множител)
SETUP> определен изпълнител мултиплициращо (-Auto |-bka |-CSA |-nbw |-RCA |-стена)

- Поддържани множител (LEC)
- Bka: Brent-Кунг усойница
- CSA: прехвърляне спаси усойница
- Nbw:
Неизменящо Booth кодирана Уолъс дърво
- RCA: разчесвам-носят усойница
- Стени: Booth кодирана Уолъс дърво
-------------------------------------------------- ----

Пример: (делител)
SETUP> определен изпълнител делач (-дрън |-rpl)

- Поддържани делач (LEC)
- Дрън: назаем поглед напред
- CSA: носят поглед напред
- Rpl: разчесвам назаем
-------------------------------------------------- ----

За повече информация, моля отнесете се към Conformal LEC заповед препратка.

по-добре проверете LEC влезте или в GUI диагностицира тези прекратява точки.проверка на часовника е perculating на тези DFF / DLAT

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back