LDO вътрешния нула

J

jutek

Guest
привет

Имам нужда от схема, която ще се въведе вътрешен нула в честотната характеристика LDO's.Аз също ще използва външен кондензатор, но биха могли да използват по-ниска ESR тогава.

Аз не съм намерил едно решение, но го прави проблеми за мен.Той е представен в

Стабилната схема честота обезщетение за LDO регулатори
Chava, CK Силва-Мартинес, J.
Analog & Mixed Signal център, Texas A & M Univ., College Station, TX, САЩ

Текущи МЗ трябва да бъде много ниска (макс. 0.5uA), за да не засегнат LDO's изходното напрежение.
Но това ciurcuit полюс, която се въвежда gm1/C1.Ниска IБ означава ниски GM1 и ниска честота полюс, така че компенсацията не работи.

Имам нужда от нещо за увеличаване на GM без да се увеличава МЗ ток.
В б) снимка автори представи решение, което трябва да помогне.

За съжаление в моя проект аз употреба ниски VDD (1.3V) и VOUT равнява на 0,8 чифт вход, така че няма да работи правилно.

Как мога да увелича GM1 transconductance и увеличаване на въвеждане's съпротива?

с уважение
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте, jutek:
Най-простият начин за добавяне на нула в LDO е серия свърже резистор и кондензатор, след това добавете по вътрешната възел, например на изхода на opamp.
Резистора може да се прилага от MOS транзистор, който контролира от порта напрежение PMOS's.
Друг начин можете да добавите feedforeard пътя на сигнала да създаде от нула до обезщетил линия.
Най-добри пожелания!

може да качите IEEE хартия
стабилна схема честота обезщетение за LDO регулатори

или
А кондензатор без CMOS ниски отпадащите регулатор с амортисьорите-фактор ..

или
Единична Милър Кондензатор Честота Обезщетение техника за ниски ...

между другото, можете да LDO от BJT или CMOS процесAdded след 2 минути:намирам

DMOS доставя драматично подобрение на производителността на регулаторните органи LDO

http://www.edn.com/contents/images/46993.pdf

свързване на резистор на байпас кондензатор

Аз съм виждал тази цел хартия before.the на тази схема е да се повиши ефективността на капачката на С1 (на снимката), теорията на нула въведат е толкова byellow каза: "свърже резистор на обходен кондензатор".Всъщност, можете да натиснете полюс 5MHz само като автор каза (Аз направих това), чрез оптимизиране на размера на текущата огледало и настоящи пристрастие transistors.The текущата огледалото можете да използвате cascode структура, но вместо да използват cascode на МЗ пристрастие MOS като хартия descibed, просто използвайте един nmos предубедени от пристрастие напрежение.
За 1,3 VDD Мисля, че не е лесно, можете да се опитате да се отървете от източника последовател, но тя не може да работи.I'v направи тази схема с VDD = 2.4V Vth = 1V.

Isn't ОП усилвател в схематично представени сте свързан като положителна обратна връзка, вместо на отрицателен?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back