LCD Hitachi + AT89C51

R

ReyDemonio

Guest
Здравейте, аз се опитвам да се използва LCD дисплей (LM016L) с процесор Hitachi, което то контролира с AT89C5131 и 4 бита интерфейс, но аз съм само черни правоъгълници и нищо друго в реалния комплект и нищо в protheus симулация. Може ли някой да ми помогне с кода, моля? Благодарение
Code:
 # включват sbit = P3 ^ 6 sbit RS = P3 ^ 4, sbit RW = P3 ^ 5; грозен Чар Dato = 0; грозен Чар код tex1 [16] = {"", "L", " C "," D "," "," г "," д "," "," 2 "," "," F "," Аз "," L "," а "," S "," }; грозен Чар I = 0, J = 0, к = 0, Z = 0; малко BU = 0; невалидни INI (); невалидни транс, (грозен Чар и); невалидни чакане (грозен Чар Z); невалидни основни (невалидни ) {INI (), (; ;) {Dato = 0x80; транс (0), (к = 0; к

LCD, който използвате, е по същество 20-годишният дизайн, базиран на устройство, наречено HD44780. Ако Гугъл за това устройство, вие ще намерите тон на изходния код например, да го контролират, а вероятно и много пример с един и същ микроконтролер, който използвате прекалено. Подозирам, че проблема ви е, че сте се погрижили без закъснение, но това е било известно време, тъй като аз се опитах този контролер LCD. Както и да е, както е страна нота, кодът ви е много странно, че използвате глобални променливи за предаване на информация, които обикновено може да бъде само параметрите в извиквания на функции.

Съжаляваме за странно код, аз едва сега започва с C51 и всички тези неща. Опитах се да я подобрим, както ти каза, без да се използват толкова много глобални променливи.
Code:
 # включват sbit = P3 ^ 6 sbit RS = P3 ^ 4, sbit RW = P3 ^ 5; грозен Чар код tex1 [16] = {"", "L", "C", "D", "", "г", "д", "", "2", "", "F", "Аз", "L", "а", "S", "}; грозен Чар I = 0 J = 0, K = 0, щ = 0; малко BU = 0; невалидни INI (); невалидни транс (грозен Чар и грозен Чар Дато); невалидни чакане (грозен Чар Z); главната невалидни (недействителни) {INI (), (; ;) {транс (0, 0x80), (к = 0; к

Може и да е най-малко ми даде някой работещ код за микро 8051 и HD44780? Не мога да намеря нищо полезно в Google, само части от код или невалидни кодове.

Аз не проверява кода си, моля да се уверите, че сте initilized LCD правилно. Ако получите правоъгълници може да има шанс проблем със свързаност на данни и контрол игли. Маркирайте тази LCD Инструкция за взаимодействие [/URL] [/B], който използва MikroC библиотека

По-долу е урок demoing HD44780 съвместим LCD използва 4-битов интерфейс със семейството 8051 и предоставя изходния код в събрание, както и C езици: [URL = "http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/introduction. PHP "LCD взаимодействие с микроконтролери урок [/URL] Обикновено черни кутии / правоъгълници, посочени инициализация въпрос, евентуално неточни закъснения, връзки и т.н. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back