LC VCO дизайн използва каданс

S

saber890

Guest
Има всякакви уроци, или стъпка по стъпка ръководства, които могат да бъдат от помощ проектиране, или по-скоро поставя togheter един LC VCO? Бих искал да направи VCO с толкова добър, колкото възможно линейни характеристики, ниско трептене, и за предпочитане ниска консумация на енергия. Някак знаят как да се прилагат различни анализи схеми (използване на каданс), но да се стигне до там, аз трябва да знаят как най-добре да се сложи LC VCO компоненти togheter, и какви стойности да се прилага за компоненти (L, C, и R е полу проводници (ООП), захранващото напрежение и др.) размери и конфигурация, за да се използва за varactor, за да получите широка гама настройка. Има ли всеки LC VCO схема в каданс на разположение за гледане, тестване? Аз трябва да получи над всички understaning за това как работят различните компоненти togheter .... отношение на Saber

За VCO симулация, можете да се обърнете към spectrerf в OpenBook на каданс За схеми, можете да се обърнете към книгата за дизайн RF. Опитайте се да промените стойността за VCO и да намерите това, което желаете.

В каданс дизайн IC инструмент, е образец за това как да симулира диференциал LC VCO, тя е под dfII / sampls директория. Можете да прочетете Spectre RF указание за употреба за повече помощ. За компонент подбор, A-Mode varactor е едно добро устройство за променлив кондензатор, индуктор и активни устройства са в зависимост от каква честота VCO се работи по.

Искам да използвам индуктор спирала, за да се симулира LC VCO. Но не мога да използвам неговото оформление. Cadence, показват, че тя не може да изчисли максималния брой от своя страна. Мисля, че се губят някои умения файлове. Може ли някой да ми помогне за решаване на тази грешка? Благодаря

Можете ли да кажете повече подробности? Кои проби показват как да използвате оформление на спирала индуктор? Благодаря

Може би ADS е по-добре за вашата симулация.

Здравейте, можете да започнете от Разави или Том Лий да разберат основите, а след това можете да прочетете на IEEE документи на Али hajimiri за по-нататъшно разбиране на VCO механизми, тогава можете да прочетете състояние на техниката IEEE документи VCO

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back