ISE floorplanner - някои въпроси

W

wwwrabbit

Guest
Здравей, Първо, благодаря за Вашия отговор, аз инсталиран успешно, ModelSim. Сега съм обучение ISE floorplanner. Какво означава това? гише "контра" [13IOB, 6FGs, 4CYs, 4 DFFs, 1BUFG] Това е 4bit брояч, аз знам, че се използват 4 DFFs. но какво ще кажеш за другите? Благодарим ви, момчета. wwwrabbit: :) (

Е, имате нужда от някои други неща, за да направи насрещно от 4 чисто флип флоп, нали? Така че, вие ще откриете вашия вход / изход подложки (IOBs), комбинационни логика функция генератори (FGS), часовник буфер (GBUF или еквивалент) и др .. Моето мнение е, че, макар това е малко смешно да си играе с, че не трябва да се грижим за floorplanner, докато стигнете до много по-високи нива в използването на РРОА. Xilinx autoroute добре ще се грижат за всичко това, ако му дадете поне някои минимални ограничения (тактова честота, IOB сигнализация тип и основно място тампон). Когато ще реализира проекти с бърз часовник и натъпкани устройства, ще се върнем към този въпрос.

Съгласен съм с Дядо Коледа. Ако сте начинаещ, не е нужно да се притеснявате за floorplanning. Предлагам ви да учат добре данни FPGA лист и архитектура, преди да се опитате някой дизайн. Това е много важно да се разбере архитектура за добър дизайн.

се отнасят до документацията LIB ръководство, за да се знае наличните архитектура специфични компоненти.

Съгласен съм с останалата част от момчетата, НЕ използвайте floorplanner, ако се започне с FPGA / CPLD дизайн и ако сте късметлия, че не ще трябва да го използвате в живота си, защото е кошмар. Това, което аз намирам за много полезни е FPGA Editor, с него можете да научите много за вътрешната архитектура на целевата устройство, използвайте го! - Maestor

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back