IR сензор нисък пулс

S

shaz

Guest
Уважаеми frndz,

Аз съм този проектиране IR сензор модул .. веригата daigram е, както е показано по-долу .. Сега, когато тест това, IR сензор дава т.е. изходния сигнал., ниска импулс за по-малко от една секунда и след това отива високо.Аз съм като честота на продукцията на oscilltor като 38khz.
моля да ми помогне да разберете за грешка
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Както виждам с устройството Vishey те mechanizem е защита срещу fulse сигнал.Една от нейните черта е, че agnore continuse сигнал, дори ако 38Khz, ако не са на разстояние пъти.Както виждам, че не го е със себе си 555, така че може би проблема.

Съжалявам, но аз не можах да разбера какво Ур се опитвам да кажа ... какво трябва да направя след това

Vishay приемник блокове твърде дълъг импулс верига.Предаван сигнал трябва да бъде под формата на залпове, така трябва да има пауза интервал между разрушава.Това се прави за по-добра намеса имунитет.Просто изтеглете фиш за вашия приемник Vishay.Там ще намерите подробни обяснения.

Какво е Borber казвам е, че приемникът е настроен да игнорира постоянен сигнал.
Информационния лист се посочва, че устройството трябва да видите "разрушаване", а не постоянен сигнал.
Основно променяте верига, така че при натискане на бутона на 555 започва колебания.
Можете да направите това, като се постави резистор между земята и ПИН-4 казват 10K.
Тогава сложи преминаване SPST на V с пин 4, 10K възел.
Тъй като ПИН-4 е нулирането ПИН, когато то е ниско, на 555 е изключен.
Прес превключвател, се отнася към V 4 PIN включване на 555.
По този начин, когато натиснете ключа на реле трябва де тласък на толкова дълго, колкото ключ се държат или толкова дълго, колкото устройството мисли, че е валиден сигнал.
Успех

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back