IR (инфраред) RF (радиочестотна)

P

pete

Guest
Здравейте! Аз съм експериментират с PIC дистанционно управление за отдалечен контрол на порта. Използването на IR може да бъде interferred със светлина от слънцето или от самия автомобил. Така че, просто да се допитаме, ако мога да замени инфрачервен предавател-приемник в PIC с набор от радио предавател и приемник, без да се променя кода в PIC? Има AM и FM 3-пинов предавател-приемник интегрални схеми за ПОД. Са тези преки замяна на IR (Tx-Rx), без да се променя на PIC кодове? Ако е така, може някой да ми даде съответните интегрални схеми RF? Благодарение ...

Здравейте, [цитат] са тези преки замяна на IR (Tx-Rx), без да се променя на PIC кодове? Ако е така, може някой да ми даде съответните интегрални схеми RF? [/ Цитат] по принцип, да. Най-IR система с ниска скорост на предаване, така че докато като RF модули могат да се справят с него (мисля, IR бода е обикновено 2400), тогава това трябва да се оправи. Въпреки, че RF модули се получи много смущения. Какви протоколи се използват за вашия Comms? Изненадан съм, ти каза, IR могат да се влияят от смущения от слънцето. В моя опит, макар и ограничен в обхвата на IR дистанционни управления изглежда да е по-надежден, поради 38Khz модулация. Какво IR приемник модул използвате? Ако не знаете за IR, търсене в Google за "Sony RC5". Това е стандартен протокол за инфрачервено дистанционно управление, там много информация, код и диаграми за. BuriedCode [/ цитат]

Предполагам, че това, което искам да кажа, е IR страда чувствителност проблем, когато се работи на открито, поради слънцето и фаровете от превозното средство. Може би трябва правилно филтриране и ориентация на IR приемник. Съм с IR приемник от телевизор. Аз не знам си марка cuz Взех го от боклуци телевизия дънната платка. Но, аз направих моя ум. Имам нужда да затвори вратата, когато колата е вече вътре. Аз ще имам проблем с IR, тъй като, от тогава IR приемник е в задната част на IR предавател. Така че по-добре да използвате радиото, да речем, 434MHz AM, която е на разположение в Rentron-TWS-434 и RWS-434. Благодаря за вашия отговор и всякакви коментари са добре дошли!!

Hi можете да използвате PTC (TM) IC PT2261 и PT2271 чифт. з ** P: / / www.princeton.com.tw/ търсене за encooder / декодер Тази употреба на интегрални схеми за автоматично заключване на вратите и се отварят в кола App. от UHF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back