IP3 Измерване, има нужда от помощ

K

kmmaran

Guest
Нуждаете се от помощ за IP3 измерване, всъщност два генератори на сигнали се използва за измерване IP3, позволява кажа, че съм измерване АКО AMP, и ако не е моя 73.35MHz, каква е честотата трябва да се определят за две сигнал генератори.(Радиото работи на 800MHz).

Благодаря

Мисля, че това е за BW от вас бейсбенд сигнал.Ако ти канал е 30 KHz, тя трябва да бъде около 30 KHz.

Честотата разделяне на двете вход превозвачи да бъдат подбрани така, че 3-ти продукти за ММ е в рамките на passband както добре.

В случай на 30 KHz BW, да се използва максимум 10 KHz честота раздяла.На раздяла 10 KHz честота, като се измерват продуктите, ММ ще има разделяне на честота 30 килохерца, който точно ще се вмести в 30 KHz BW.

Мисля, че в рамките на BW, изберете честотата раздяла толкова малка, колкото possiable, две големи ще да не точността на измерване, може би 5 К е подходящ

Обикновено, IP3 изпълнения на един усилвател (или най-общо от апарат) се промени много малко с честота.

Така че това не е раздяла канал, който трябва да определи честотата на раздяла, но знаят, че сте в честотната лента на вашия апарат.Честотите трябва да бъде достатъчно, за да се види cleany (малки фаза шум) в "Спектър Analizer, но достатъчно близо, за да видите за 3-ти и 5-ти ред в BW и в екрана АД.

Бележка за ниво на мощност се изисква.
За да бъде достатъчно сигурен, че на 3-то за да се вижда достатъчно далеч от шума на сигнала, но все още остават в линейни региона, като правило, е да се настроим ниво, за да видите
3-то за по-малки от 40 db тест сигнал.

Бележка за точност.
IP3 измерване не даде номер, да чета от приемане.Търсена за висока точност не се изисква и да направи известен смисъл не.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back