Inductor ценности и индуктор ядра.

N

nguyennam

Guest
Здравейте всички,

Доколкото знам, индуктивност на индуктор зависи от честотата, но в повечето случаи, виждам един индуктор във всеки кръг на която и литература са показани с индуктивност му стойност, но не и честотата, определена.

Така че може да ви любезно да ме уведомите индуктор стойността, посочена във всеки кръг може да се определи честотата, на която всяко стандартно по този въпрос?

От друга страна, в някои схеми, дросели са ядрото на ЕЕ, или О, U профили, което означава, затворена магнитна верига, докато са в друга схема, дросели са ядрото на бар-тип, което означава, открита магнитната верига.

Също така бихте искали да ме знаят разликите между 2 вида дросели с използване на тези видове ядра.И когато използваме този вид, не този вид?

Благодаря ви много в аванс.

nguyennam

Доколкото знам, индуктивност, не зависи от Честотен, само реактивно съпротивление показва на верига зависи от сат....

X = Lω = 2ΠfL

индуктивност стойност зависи от броя на завъртанията и диаметър, а не на сат ...

Мисля, че са направили това изчиства ... СП наказвай ме, ако греша

с уважение,
sohil

Sohiltri,
Да, реактивно съпротивление на индуктор / кондензатор е функция на честотата и индуктивност / капацитет.

Въпреки това, само индуктор с въздух ядро е "фиксирана" индуктивност, всеки индуктор с магнитна сърцевина има индуктивност, която варира значително, когато честотата промени.

nguyennam

Inductance се намира на тел обрати.
Съпротивлението целия индуктор промени
с честота, а не на индуктор стойност.
Inductor стойност се определя, независимо от честотата.

Тези феритна сърцевина с U, O, форми и т.н.
се използват за повишаване на inductances.

Може би ще искате да научите повече в интернет.
Вашата идея е малко по-различен.

Надявам се, че имаш идея сега.

www.siongboon.com

Уважаеми nguyennam,

В индуктивност L е нормално постоянно дали в DC или AC вериги.Въпреки това, в AC вериги, индуктивни реактивно съпротивление на индуктор L е равен на ωL докато ω = 2Πf.Следователно, indcutive реактивно съпротивление зависи от F.

Благодаря nguyennam.

Ел-Hadidy

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back