IC въпрос (неизползвани щифта)

N

nwo4life

Guest
Здрасти,

Аз съм с помощта на 74LS157 (Quad 2 към 1 мултиплексор).Все пак аз само трябва да се използва един от 2 до 1 мултиплексор.Моят въпрос е, трябва ли основание изводите аз не използват или да ги остави на мира.

Благодарности

в своята листа с данни, че е има предвид, че:
Бележка 2: Не повече от един изход трябва да се shorted в даден момент.

така ти арго вратовръзка всички изходни пина за GND или VCC, така че е по-добре да ги отвори.
За въвеждане аз чувствам, че е по-добре да ги отворите

с уважение
JSPS

nwo4life,
Това е най-добре да вратовръзка входа на държава, която ще принуди продукция на известни състояние.По този начин, резултатите не могат да взрив нагоре и надолу в отговор на шум на входа на открито, създаване на шум и EMI.
.
За пример, вратовръзка най-малко един вход на и
/ или врата Nand на земята ( "0").Равенство най-малко един вход на една или или, нито за "1".Равенство часовник на входа eithe "0" или "1".Ако устройството има проучване или въвеждане на ясни, вратовръзка един от тях в активно състояние.
.
С уважение,
Крал

устройството, което използвате е биполярно семейството логика (ниско ниво на Шотки мощност).Аз обикновено просто ги оставите плаващ, тъй като тези устройства не са склонни да се капаче се дължи на външния шум, за разлика от CMOS логически устройства.Крал, но има точка, тя е по-добре, ако ги сила до известни състояние.също така виждам кой изход държавата ви дава по-ниска мощност разсейване, че е дори по-добре.по-ниската стойност на входен ток ще ви даде по-ниски разсейване на мощност.Мисля, че за TTL, че е по-добре, ако сила на продукцията на логиката здрасти.Аз съм сигурен nnot че ..., който зависи от изхода водача на своята логика устройство .....

yippo!gelidude е прав, просто оставете ги плаващи и като се ...

nwo4life,
При повторно четене предишния ми отговор, аз забелязах грешка, трябва да се обвързва неизползвани проучване или ясно входа на "неактивна" състояние.Това най-вероятно не се отнася за Вашата мултиплексор прилагане, но това е imprtant при използване на джапанки, броячи, и т.н., които имат пряко или определени ясни идеи за размисъл.

По-добре е да ги оставят отворени.

по-добре да ги оставите отворен
regars

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back