I / O възглавници (с ESD)

S

srivatsan

Guest
Аз се опитвам да отида I / O подложки логика.Бих искал да знам дали някой е направил и ако е така, аз ще се радвам да знам как си го направил?Благодарности.

Бих искал да знам стъпките, свързани с проектирането на Аналогов I / O подложки с ESD защита.
srivats

Можете да използвате голяма диод за първия етап на ESD защита и работят редица Резистор и местни малки диод за втория етап на ESD защита.

тя ще зависи от честотата, мощност, нивото на напрежение,
ток шофиране и функционалност.

Доколкото знам повечето търговски леярни предвиждат библиотеката тампони без разходи като минимум.Проблемът обикновено е документация за тези подложки, които се закриват regardin ESD в повечето случаи.

Ако не се нуждаете от много специфичен Pad, аз силно препоръчвам да Ви попитам леярната или търсене в интернет дизайн кит за вашия целеви процес, включително и ESD защитени подложки.Ако сте работили с MOSIS в Например те предвиждат библиотеката подложки, същите с europractice, или можете да се свържете с хора в университетите, които понякога се развиват дизайн китове.

Накрая, ако вашата цел е определена технология с бедни библиотеки и обслужване на клиенти, първи подход може да бъде да се копират структурата на водени от добре познат процес може да се получи библиотеката Pad с ESD защита.

Както отбеляза в предишно съобщение, подходящи диоди да звъни VDD & VSS, както и поредица резистори представляват ESD защитени Pad.Има няколко книги, можете да изтеглите тук по темата.

Благодаря на всички, които отговориха моя пост ....
Аз имам нещо на I / O подложки ..те сякаш се оправи ..Бих искал просто да се знае, че книгите ianomaley казано.благодарности
srivatsan

Това е книга, която е нужно:

Основни ESD и I / O Дизайн
от Sanjay Dabral, Timothy Maloney
Издател: Wiley-Interscience; версия 1 (30 ноември 1998)
ISBN: 0471253596

Търсене на борда, ако не е качен,
да поиска тя

При симулиране на изхода тампон, което се дължи на силата и gound шум, Как да индуктивност в сила и земята линия?Какво е най-подходяща стойност? Благодаря!

Цитат:

Бих искал да знам стъпките, свързани с проектирането на Аналогов I / O подложки с ESD защита.

srivats

Много foudry имат дизайн ръководство подложки.
Вие можете да получите от там CDK

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back