HSPICE съобщение за грешка, моля помощ.

R

ravichandar

Guest
Здравейте, аз съм се опитва да симулира ADC и са проектирани да използват Hspice.Аз имам часовник работи при 20MHZ.т.е. за период от 50 NS.Имам нужда от симулация да тече до 100 мили секунди, защото аз съм с помощта на текущата генератор огледало рампа за генериране на рампата vooltage което изисква много време за създаване на рампа продукция, както аз съм с помощта на 1 UF кондензатор за зареждане.

Когато се опитам да се симулира в Hspice използвате. Трън 1N 1 метър (аз се завтече за 1 сек мили със стъпка 1 NS) (Опитах стъпка от 10ns също)

отнема 4-5 часа за симулация и след това го спира с грешка съобщение поговорка
** ** грешка грешка случва при писане на вълната на сигнала за следприватизационен = 1
време: команда прекратен ненормално.

Дали защото на паметта, проблем?Може ли някой харесвам помагам как да се реши този въпрос?

Благодарности,
RC.

Можеш ли да кажеш ДА Използвате ли POST = 1?

Бих предложил само СЛЕД УПОТРЕБА.И ПИСТА РУ преходни AS

. TRAN 100N 1M

(Искам да кажа на стъпки от 100NANO ЗА 1 мили)

Също така да използвате PROBE изявление и да спаси само тези NODE напрежения и течения, които R е от значение.Това ще консумира по-малко ПАМЕТ

Надявам се това да ви помага.

Здрасти,

Благодаря за Вашия отговор.Аз съм се използват само. Опции СЛЕД

И аз се опитах работи в стъпките на 100N, както и която се почти по същото време и като едно и също послание.

Аз не използва такива. Изявление сонда така това означава, че записите на всички стойности на всички точка на време?

С уважение,
RC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back