hspice грешка (?)

J

jutek

Guest
привет

Срещнах този странни резултати.

Мислех, че това е проблем, но не и стабилност, фаза марж е 70deg.

Така че това, което може да бъде причина за това трептения?

ми hspice opions:

. опции след nomod
RELTOL = 0,01 ITL4 = 100 ABSTOL = 1N VNTOL = 1E-4 DVDT = 4
ITL5 = 0 CSHUNT = 1E-15 DVDT = 4
MAXORD = 2 LVLTIM = 1 TRTOL = 25
точен метод = 1 = съоръжения
ABSMOS = 1E-9 ABSVDC = 1E-6 ABSV = 1E-6 CHGTOL = 1E-14 DEFAD = 5.29e-12 DEFAS = 5.29e-12 DEFNRD = 0.1 DEFNRS = 0.1 DEFPD = 9.2е-06 DEFPS = 9.2е -06 TNOM = 27

Но дори и без това се случва опции

Анализ на декларацията:. TRAN 0.01US 50u

ако аз употреба 0.1u стъпка изглежда добре, но участъка не е точна, тъй като трябва да се

Благодаря за всяка помощ

с уважение
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здрасти
Каква е вашата верига.
с уважение

hr_rezaee написа:

Здрасти

Каква е вашата верига.

с уважение

то трябва да бъде нестабилна верига.за ldos, стабилност въпроси са широко дискутирани.
Обърнете внимание на вашата печалба марж.
Също така, можете да промените капачка мощност и ESR да resimulate.успех.Added след 1 минути:обикновено аз употреба 10ns или по-малко за максималната ми стъпка, за да получите по-точен резултат.
За ваше сведение.

то не изглежда стабилна.Ако използвате идеална капачка изход, опитайте да сложите някои малки съпротива серия от модела на СУЕ, като 30mohm.Това ще даде нула и може би лекува трептене.

Знаете тичам AC Sims и на двете от тези точки?Има ли някакъв шанс, че печалбата върхове обратно над 0 честота на по-късен етап, когато е отрицателна?Този вид на нещо, което се нарича условие за стабилност, а често и една стъпка може да тласнат веригата в над друг регион печалба, като едно колебание в верига, която изглеждаше да има добър марж фаза на първата печалба = 0 точки.

electronrancher написа:

то не изглежда стабилна.
Ако използвате идеална капачка изход, опитайте да сложите някои малки съпротива серия от модела на СУЕ, като 30mohm.
Това ще даде нула и може би лекува трептене.Знаете тичам AC Sims и на двете от тези точки?
Има ли някакъв шанс, че печалбата върхове обратно над 0 честота на по-късен етап, когато е отрицателна?
Този вид на нещо, което се нарича условие за стабилност, а често и една стъпка може да тласнат веригата в над друг регион печалба, като едно колебание в верига, която изглеждаше да има добър марж фаза на първата печалба = 0 точки.

чакайте - така е то, работещи с СУЕ, или проблемът все още съществува?

Аз обикновено също се избегне метод интеграция съоръжения, тъй като може да скриете или произвеждат смешно.знаех, че на някои дизайнери, които промениха bandgap симулации за насочване да се скрие факта, че картата показа колебание!познайте какво се случи, когато излезе на чипове?колебание!

набор от точни = 1 може да причини на трептенията понякога.

LDO за проектиране, които трябва да знаете за динамично изпитване натоварване
Ти и да поговорим за някои хартия
"LDO бърз отговор"

hspice от 2005 г., е грешка инча капачка сонда TRAN (XX)
в преход SIM "капачка (хх)" ще прекъсване yhe симулация и няма списък грешка,

употреба. печат капачка (XX) е ОК

но. DC. ав е ОК

nuiscet написа:

набор от точни = 1 може да причини на трептенията понякога.

jutek написа:

приветСрещнах този странни резултати.Мислех, че това е проблем, но не и стабилност, фаза марж е 70deg.Така че това, което може да бъде причина за това трептения?ми hspice opions:. опции след nomod

RELTOL = 0,01 ITL4 = 100 ABSTOL = 1N VNTOL = 1E-4 DVDT = 4

ITL5 = 0 CSHUNT = 1E-15 DVDT = 4

MAXORD = 2 LVLTIM = 1 TRTOL = 25

точен метод = 1 = съоръжения

ABSMOS = 1E-9 ABSVDC = 1E-6 ABSV = 1E-6 CHGTOL = 1E-14 DEFAD = 5.29e-12 DEFAS = 5.29e-12 DEFNRD = 0.1 DEFNRS = 0.1 DEFPD = 9.2е-06 DEFPS = 9.2е -06 TNOM = 27Но дори и без това се случва опцииАнализ на декларацията:. TRAN 0.01US 50uако аз употреба 0.1u стъпка изглежда добре, но участъка не е точна, тъй като трябва да сеБлагодаря за всяка помощс уважение

здрасти

това не е проблем верига, приписват алгебрични!Срещнах това само преди известно време
използвате. опция метод = съоръжение може да го направи
следните копирани от hspice употреба

Един ограничаване на трапецовидна алгоритъм е, че тя може да доведе до по компютърна
колебание, че е едно трептене, причинено от трапецовидна алгоритъм и не
от веригата дизайн.Това също води до необичайно дълго време симулация.
Когато това се случи в схеми, които са в индуктивен характер, като например смяна
регулаторни органи, използване на алгоритъма съоръжения.

с най-добри пожелания
камъни

фаза марж е малък анализ на сигнала стабилност,
трябва да проверите състоянието си голям сигнал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back