HOWTO програмни EPROM-за Z80

B

Basique

Guest
Здравейте! Искам да програмирате една EPROM за GameBoy. Програмистът иска да знае в какъв формат да ROM-файл. Възможностите за избор са: двоични (форматиран) двоични (неформатиран) няколко формата на Intel ... Аз знам само, че GameBoy използва един вид Z80 процесор. ROM е просто файл на 32KB с завършва GB. Поздрави, Basique

Най-вероятно това ще бъде INTEL опция HEX. С уважение, IanP

Прочетох спецификациите на Intel Hex формат в http://www.cs.net/lucid/intel.htm Така че моята файл трябва да изглежда нещо подобно на :: 10010000214601360121470136007EFE09D2190140: 100110002146017EB7C20001FF5F16002148011988 Така че това е ASCII- формат. Но моят файл е пълна двоичен. Един нормален текстов редактор показва само объркващи символа. "Файл" командването на Linux казва: Геймбой ROM: "ТЕМП", [ROM], ROM: 256Kbit Така че това е вероятно само въпрос на двоични (форматиран) "и" двоичен (неформатиран дял) ". Какво мислите вие? Поздрави, Basique

Така че най-вероятно е двоичен файл. Приложено ще намерите компресиран EDBIN.EXE filr. Това ще ви позволи да редактирате всеки бинарен файл, можете да променяте двоичен файл ... С уважение, IanP

Благодаря. Ще го пробвам при зареждане на Windows следващия път. Аз програмирана в EPROM с опцията "абсолютна двоичен". Защото ROM-файл е с големина на точното 32KB изглежда съвсем логично. Аз ще го тества тази седмица. Поздрави, Basique

HEX файлове могат да имат различни размери ... Двоичен файл може да има само определени размери, например, 1KB, 2KB, ..., 32KB, ... Ако първоначално име на размера на файла, отговорът щеше да е много по-лесно да се отгатне ... С уважение, IanP

О, помислих си аз, направих ;) Първото мнение:
Rom е просто файл на 32KB с завършва GB [/ цитат] втория пост:
на Геймбой ROM: "ТЕМП", [ROM ONLY], ROM: с 256kbit [/ цитат] Въпреки това, много ви благодаря за вашата помощ. Одобрените от Вас моето предположение. Най-добри пожелания, Basique

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back