Highpass MicroStrip филтър

J

jgraygoza

Guest
Здравейте на всички, аз съм изучаване на странности и главоболие), MicroStrip може да бъдат за RF инженер. Аз съм в момента прави highpass филтър, но не мога да изглежда да се го правят. Моето предположение е, че въпреки че симулация изглежда прекрасно, когато всъщност изгради платката е нищо на какво аз изчислих. Така че, тази тема по-продуктивни аз включват ми MWO файл, така че всеки, кой е експерт, както симулация EM и MicroStrip може да погледнете го и ми кажете, ако аз съм става в правилната посока или ако Имам се започне от нулата. Аз оценявам отделеното време сте приели да прочетете тази тема. Ето файла:

Възможно ли е вашите диелектрични предположения са неверни? Какво използвате? керамичен? Полиамид? Гравирани нитрид? Etch процес не е идеална, освен ако SS фолио само с не диелектрик. Знаете ли, импеданс талон за целите на изпитването Ω? Това е от съществено значение да се провери и често се поставя в областта на периметъра скрап преди depanelization. Някои от продавачите да тествате, калибрирани и гарантират, къдрене. е правилно с купон за изпитване и да се настрои. http://microlab.berkeley.edu/labmanual/chap1/JMEMSEtchRates2 (2003). PDF

(Един от ...) най-лошите неща, за микровълнова симулация е как щастливо симулатора / optimizier, ще се доближи до свързана с производството, стойността на разстоянието между редовете, като 0.1378543392 mm, без предаване на свръхчувствителност на дизайна на този параметър на автора! Когато завършите вашия проект, или да направите параметър замах / Монте Карло симулация на критичните размери на цялостната структура или (за предпочитане) анализ на чувствителността, за да се провери, че не сте се разчита на една ООН manufacturable, механична измерение / толерантност за вашия мрежа, за да функционира. Аз открих, съчетано резонансни архитектури са особено цигулка в това отношение. Ехо SunnySkyGuy -, диелектрични вариации имат огромно влияние върху действителните резултати (да се чете: Тунинг / съвпадение / резонанс) на всяко физическо мрежа. Един от главните атрибути (различно от загуба допирателната), което отличава един "висока честота" PCB материал от един субстрат блато стандарт (като стъклопласт FR-4) контрол на производителя на относителната диелектрична проницаемост (също наречена "Dk" в говор PCB ). Под-% вариация (наблюдавани в Rogers Арлон / / Taconic др продукти) се счита за добра, докато FR-4 експоната почти фактор от 2 разпространение в Дания, в зависимост от състава и производителя.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back