High диелектрична константа материал

F

fencer32

Guest
Здрасти,
Работя върху електрически малък microstrip антена.Първата ми стъпка е използването висока диелектрична константа материали за намаляване на размер на антената.Аз обаче не е установено диелектрични материали от Роджърс или Арлон, че техните dielctric константа е повече от 10.2.Ето защо, въпросът ми е дали съществуват изолационните материали, които им диелектрична константа е много високо (30,40,50 ...) и къде мога да ги закупите.
Благодарности

Може би можете да използвате LTCC, погледнете 5674 higk-к паста

друг материал LTCC
http://www.hirai.co.jp/ltcc/HiraiPrecisionLTCC2008r2E.pdf

Опитвал ли си да използват керамични субстрат като тези:
PD 270 270 5x10-3 0,25 Тихия Керамични Инк.
PD 160 160 1x10-3 0,25 Тихия Керамични Инк.
D77 77 5x10-4 0,2 Морган Електро Керамика "ООД
Титания 192 85 1x10-3 0.2 (?) Ceramtech Северна Америка

ние използваме последната от списъка, но това е Soo expancive (около $ 3k за 10 диска)

можете да опитате по LTCC
или "Алумина"
някои други високопоставени К диелектрици, които се използват в процеса на ULSi ако сте прави своя проект проучване просто се върнем към мен, аз ще предложа някои други материали

__sree

Въпрос

Дали наистина е възможно да се използва такъв висок Ир за антена?

Да, но вие може да получите в ниска печалба в сравнение с ниска диелектрична

Проектиране на антената използват високо К може да бъде полезна,
но практически цели печалба може да стане много по-малко, когато ф компресирате област

__sree

Можете да използвате периодични структури, които да реализират изкуствено висока диелектрична константа субстрат.

Но проблемът с такова високо-К субстрат на електрически малък антена е ниска радиация ефективност, ниска печалба, както и възможно най-тясна честотна лента, в сравнение с други редовни антени субстрат.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back