HFSS антена airbox и симулация на точност

S

seqc1712

Guest
Здравейте момчета,
Имам голям проблем с симулация точността на HFSS.Аз симулират електрически малка антена (криволича линия antenne) с радиация границата на airbox.Резултатите зависят твърде много на измерение на на airbox, въпреки че окото е добре и за конвергенция също е добре.В HFSS-Modell е бил приложен,
бягай параметъра измитам ще видите различни резултати.

Някой от similary проблем с HFSS?или някоя HFSS професионални знае причината.Препоръки и съвети са оценени!
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здравейте, приятели
Ползвал съм много EM софтуери за антена дизайн и по-голямата част от тях симулация точност зависи антената airbox до конкретни измерения, която
е малко по-различен софтуер.
Но ако ви симулация резултати alwyse променят с антена airbox
на измерение, мисля, че трябва да има грешки при моделиране.защото формата на антената airbox трябва да се основава на вашата антена модел.
Навсякъде, за HFSS на airbox трябва да бъдат далеч от антената площ около .5-2 пъти wavelenght (доколкото областта).и за microstrip антена той също трябва да бъде далеч приблизително 5/10 пъти substrat
на hight.

Надявам се, че тя
ще бъде полезна.

С уважение: ali110

seqc1712 написа:

Здравейте момчета,

Имам голям проблем с симулация точността на HFSS.
Аз симулират електрически малка антена (криволича линия antenne) с радиация границата на airbox.
Резултатите зависят твърде много на измерение на на airbox, въпреки че окото е добре и за конвергенция също е добре.
В HFSS-Modell е бил приложен, бягай параметъра измитам ще видите различни резултати.Някой от similary проблем с HFSS?
или някоя HFSS професионални знае причината.
Препоръки и съвети са оценени!

здрасти

Опитвам се да се измерва RCS на обикновен обект (плоска равнина 4x4 см), но тя зависи много (5-6 dBsm) от измерение и позицията на airbox, че е възможно?

Привет,

Доколкото знам на airbox само абсорбира енергията на електромагнитни полета, пристигащи перпендикулярно по отношение на стената на airbox.PML поглъща електромагнитна енергия, идващи от всички посоки.Следователно, използването airbox за предварителните резултати, когато точността все още не е важно и да преминете към PML когато точността, особено в областта на радиационната модел, става все по-важна.

с най-добри пожелания

Намерих книга за проблема.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Аз не
сте достатъчно точки за да го изтеглите

Можете ли да ми я изпратите по електронната поща?

puccini.gemma най inwind.itблагодарности
Meini

Мисля, че храната не е настройка правилно.имате нужда от капачка.поглед за някои примери от ansoft или в този форум.

Здрасти

Имах същия проблем за симулиране на слот антени.
Аз решават по възлагане на окото уточнение (вътре и площ) в чувствителните места, и работа с pml.pml причина не е необходимо да бъде, доколкото е λ / 4, и за това ние може да използва много по-окото финес, с по-малко памет проблеми.

Надявам се това да помогне

Сара

стените на кутията въздух е да се усвои electromagnectic област излъчена от антената така, ако Ур загриженост от радиация модел тогава пазят стените на клетката поне 10 пъти на дължина на вълната от антената дизайн

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back