Hex ASCII конверсия алгоритъм

M

Maverickmax

Guest
Здравейте Някой има ли код на изпълнителните шестнадесетичен ASCII преобразуване алгоритъм? Или ми обясни как да го направя Благодаря ви Макс Maverick

бихте ли уточнили малко повече ..... може би дам един пример за това какво точно искате да направите?

По принцип, когато се предават прости данни, като например "А" и аз не съм намерил, че приемникът трябва да прочетете шестнадесетичен. Затова бих искал да конвертирате шестнадесетичен в ASCII, така че да можем да покажем героите на моя Макс LCD модул Maverick

Съществуват различни методи .. едно възможно решение (бързо и мръсно, не кръг проверка): [код] Const H2C [] = {0x30, 0x31, 0x32, 0x33, 0x34, 0x35, 0x36, 0x37, 0x38, 0x39, 0x41, 0x42, 0x43, 0x44, 0x45, 0x46}; грозен Чар hex_number Чар ascii_char; главната () {hex_number = 0xA / / Брой да конвертирате ascii_char = H2C [hex_number]; / / ASCII-код за hex_number} [/ код]

Ето един прост начин за конвертиране шестнадесетичен хапане (з), за да ASCII си характер еквивалент (а): [код] = H + ((з> 9) 55:49) [/ код]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back