[HELP] оформление на bandgap

C

CISSE

Guest
Имам някои проблеми в първия си проект, bandgap. В процес на оформление, има някои проблеми: Първо: PNP.I знаят съотношение 01:08 Но как да изготвят them.Both емитер база свържете на земята.. Второ: resistor.How да ги въвлече в точната стойност или съотношение?

Здравейте, За тези съотношението на транзистор. Единният транс следва да бъдат обхванати с remainng 8 от всички страни, abutted в квадратна форма. Резистори в Bandgap трябва да бъде много точно съвпадение. видите, че и двете резистори имат същата W / L и опитайте transitor съвпадение на модели като ABBA.

някои от IEEE документи интро оформлението

[Цитат = Сисе] имам някои проблеми в първия си проект, bandgap. В процес на оформление, има някои проблеми: Първо: PNP.I знаят съотношение 01:08 Но как да изготвят them.Both емитер база свържете на земята.. Второ: resistor.How да ги въвлече в точната стойност или съотношение [/ цитат] доста манекени, за да съответства на bjts и резистори ... Нейните много важно! Ние, като дизайнери, не против промяна на схематичен, за да се включат манекени: DA добър дизайн ще трябва резистор W / L съотношения същото .. така че няма нужда да се тревожи твърде много на това .. просто следват правилата за съпоставимост в оформлението .. Всичко най-хубаво!

благодаря, rimser9 Искам да кажа, н-добре е р дифузия и устойчивост за контакт, защото както събирането, така и на база се свърже с ground.so PNP клетки не могат да бъдат направени като квадрат, но rectangle.is че OK? или аз " греша. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] хай qutang може ли да ми кажете на тези IEEE документи подробно [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 20 минути: [/ цветен] [/ размер] благодарение srieda да каже истината, аз dont't знаят правилата за съпоставимост, докато съм чел само някои documents.this е първият ми project.can ли да ми кажете някои книги или опит? О, аз също имам един въпрос в схема дизайн process.my PSRR просто трябва 60DB.But PSRR ми усилвател 90dB more.So Как мога да подобря PSRR? получите W / L на PMOS ток източник Лангер или структура cascode? Първият начин не е много improvement.the Вторият начин, че не работят, защото ми захранване е 3.3V и cascode PMOS консумират прекалено много voltage.So PNP не може да работи normally.is, има какъвто и да е начин друг?

Ман. Да, ние също използват PNP. Външният колектор т.е. правото на разл. Поставете един транзистор в центъра и след това поставете останалите 8 около тази единствена транс такива колектори граничат помежду си. Използвайте Ур въображение, за да осъзнаете това. Не мога да изпрати снимка.

колектор е P-Sub, така че те са заедно не винаги abut.But база (N-добре) трябва да бъдат близки и свързани помежду си с metal.In N-добре там, са два типа контакт (емитер база), така Аз трябва да използвате metal1 и аз metal2.Am право?

Колектор е Psub, дори и тогава трябва да граничат всички колекторите. P-Sub е различна от P-дифузия. (Допинг разл). [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 3 минути: [/ цветен] [/ размер] Използвайте M3 и M2 за кратко всички излъчватели. Колекционерите са п + дифузия не P субстрат. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 3 минути: [/ цветен] [/ размер] M1 кратко база и колектори

Аз го разглеждат като вертикални транзистор, така че колектора е P-sub.Can да бъде вертикална транзистор? или кой е по-добре?

Предимно evryonne използва вертикални т.е. странично транзистори, тъй като ще има бъде discontinuties в силициева повърхност, която пречи ток.

, благодаря ти, rimser на resistor.there са пет, 33K, 33K, 3.8K, 8K, 40K.the първите три трябва да има точно ratio.so как да ги изготвя? и да решат да използват р-разл резистор, защото листа ? резистор 120.what за другите, тактика добре и искам да използвам Interdigitate.the три резистора имат съотношение 9:01:09, така че аз се ползват както следва: DACCAACCAACCA | ACCAACCAACCAD DACCAACBBCAACCA | ACCAACBBCAACCAD DACCAACCAACCA | ACCAACCAACCAD A = C = 33K, B = 3.8K, е това право? и ми bandgap оформление заемат 110um * 250um площ. е, че твърде голям?

bandgap вериги трябва PN кръстовища, за да генерира положителни и отрицателни voltages.I оформлението на vpnp и resistors.I желаят оформление може да ви помогне.

резистор, е, че P-разл? използвате ABAB ... ... аз имам три резистора, така, аз използвам структурата, която съм mentioned.and използвате metal1 и metal2 какво да кажем за избор W / l.my 1.5um/11um.is че ОК? [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавен след 4 минути: [/ цветен] [/ размер] за PNP, какво е LVT слой? О, голяма помощ! благодаря, standup

Благодаря, everyone.i са преминали verificafion.And Научих много технология на оформление. благодаря ти!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back