C
cesare
Guest
Здравейте всички Може ли някой да ми помогне? Аз съм проектиране на GSM модем с интерфейс USB. Проблемът е със захранване, защото модема трябва да бъде "High автобус мощност захранва функция": това означава, че максималният ток връх е 500mA. Аз видях няколко устройства, като този и всички от тях се използва малък LDO (обикновено 200 mA) с голям кондензатор (2700 UF) за предоставяне на висок ток импулси (до 2А), които се изискват от GSM двигател. LDO е избран така, че късо съединение е ограничена до по-малко от 500 mA. Сега на върховия ток, че LDO трябва да бъде в състояние да предоставят, за да презареди кондензатор reseirvor обикновено не е добре specificated и така какво искам да направя е да се използват генерични LDO и дизайн текущата ограничаване контур. Опитах с TPS77501 (500 mA, 2А връх), но когато токоограничаване контур се до ограничаване на тока, той предизвиква колебание: ток ефективно ограничен, но модем GSM не харесва това колебание и тя не работи. Някой знае ли circuital конфигурация, подходяща за ограничаване на LDO ток без колебание. Благодаря предварително!