GPS приемникът не се намери

A

andy40185

Guest
Здравейте всички, имам GPS модул, EM411, Tx ПИН свържете с AT89S52 (RxD), докато на Rx се свърже към TXD. Чаках дълго време, но тя не намери моята позиция, няма данни изход от AT89S52 (RxD) ПИН. В табличен EM411, той казва на ПИН Rx винаги дърпайте високо и да се свържете резистор да 3.5v. Освен това, аз не го направя още. се той не успя, ако не следват тези стъпки? Поздрави, Анди

Ще рамките на няколко секунди от началото на NMEA данни с информация за всеки спътник. Няма нужда да се чака за фиксиране. AT89S52 и EM411, са логически нива, съвместими? Guess EM411 е 3,3 волта устройство и е 5 волта? Уверете се, ако имате данни от EM411, независимо от действителното напрежение люлка. Разтегателен резистор може да бъде достатъчно за взаимодействие на различни логически нива на напрежение. Предполагам, че е покрита в информационния лист.

- Да се ​​увери, захранване с 4.5V ~ 6.5V DC вход. -Максимален oput ниво за GPS модул TX е 2,85, така че трябва да се използва 2N2222 да се направи прехода ниво, така че, когато е 2.85 изходът ще бъде 5V. Като тази: Най-добри пожелания.

Така че, на EM411 на изходното напрежение не може да изпълни напрежение на MCU операционна пристанище, така ли? Объркан съм, че AT89S52 и EM411 са TTL устройство, защо да не може да ги свърже директно? В допълнение, по какъв начин ще бъде по-добре или разтегателен резистор или 2N2222 ? Поздрави, Анди

TTL или не, напрежение, люлка и вид на пристанище трябва да съответства. Ако го направи, можете да прочетете в информационния лист. Ако разтегателен резистор се споменава за EM411 TXD е това пристанище, най-вероятно е с отворен изходен колектор и след това е резистор изисквания. Това е общо решение, което позволява една и съща верига, за да се справи с широк спектър на напрежения, без да претърпи модификация, или акции същото тел и TXD както и RxD. Или прочетете информационен лист, за да разберете какъв вид на порт EM411 и / или мярка с осцилоскоп. 500 ома резистор в серийния с едно LED може да се използва в случай на липса на осцилоскоп. Издърпайте нагоре резистор или всякакъв дизайн, транзистор и двете са безполезни решения, без да знаят реалните изисквания на пристанищните.

E Kafeman, Благодаря ви много! В AT серия технически характеристики, Vcc (0.75/0.9) изход за високо напрежение за P1-P3 се изисква. Предполагам, че може да е работа, когато добавяне на разтегателен резистор както ПИН usart. Аз ще го тествам утре и да споделят резултата ;-)

О, аз имам добавен разтегателен резистор (20к) и от двете страни (TX и RX) и го тествахме днес, но това не е работа. Тя довежда осветление (търсене) EM411 - весели пламъчета в очите означава, го намира. Имате ли идеи?

С не работи, искаш да кажеш с фиксирана ниско или високо напрежение в TXD? С мултицет какво напрежение може да прочетете? Ако имате нужда да се увеличи напрежението, се заменят 20 kOhm с нещо по-ниско. Толкова ниско, като до 1 kOhm могат да бъдат тествани.

E Kafeman Ако не може да намери мястото, Tx ПИН все още има напрежение?

Обикновено трябва да е някои данни на TXD ПИН в рамките на секунди след стартиране, изпращане на информация за хард и софтуер версия и такава. След това ще го изпрати данни, дори ако само един спътник се намери. Тези данни съдържа NMEA информация за сателитна ID, канал, нивото на сигнала и седна. място. Ако сте на закрито, може би не го намери сателити на всички, но най-вероятно ще го изпрати някаква начална информация.

сега съм на закрито и резултатът е Tx = 2.89v, RX = 3.8v е нормално ли е?

Не знам дали това е нормално, но от моя гледна изглежда да бъдем реалисти горните стойности. Поне Средно TXD напрежение периодично трябва да слизат малко като индикация, че данните се прехвърлят. Опитайте се да се провери на открито.

Все още осветление, това означава, че GPS системата не може да намери моята позиция, но напрежението в Tx ПИН имат промяна между 1.x ~ 2,8 V докато Rx поддържа да 3.8v. Ах ... какво има да се случи?? Имам тествани преди около 5 месеца с MAX232 получава в компютъра и съхраняват данни в TXT. Освен това, аз си спомням, че тя трябва да чака около 10mins (това е толкова дълго). Аз само успех по това време: тъжен:

Предполагам, че някои трафик на данни, това е причината да се види, че пад на напрежение. MAX232-IC със съответния 2.8-волтови логическо ниво също е алтернатива, за да се адаптират към обща сериен интерфейс на компютър.

Нямам представа, така че предполагам, че нейната вътрешна антена е толкова слаб и може да са някои смущения от различен начин. Поздрави, Анди

Анди трябва да използвате верига преводач от 3 до 5 волта, така че администраторът получава DAT accuratly, а също и chck го HyperTerminal, дали Ур общопрактикуващите лекари, които работят или не

Започнете с четенето на наличната информация от GPS модула. Ако е вярно, че можете да видите напрежение капка от 2,8 волта, този модул се опитва да каже нещо за вас. Напрежение преводач изглежда е най-добрият начин за декодиране на тази информация?

Като чета AT89s52 табличен отново да намеря минималната въвеждане на високо напрежение е 0.2Vcc 0.9 не 0.75Vcc , която е максимална мощност високо напрежение. В допълнение, ниската логика от Tx също играят голяма, когато добавите разтегателен резистор. За ATxx, максималната входна ниско напрежение е 0.2Vcc-0.1 . Ако на гостилница резистор е 330 ома, на ниско напрежение логика ще има 2.6-8V, които не могат да изпълнят на ATxx въвеждане на максимално ниско напрежение и не успяват да определят на логика (1 или 0) Ето защо, там е не необходимостта да добавите дърпането до резистор и може да бъде решен проблема ми. Моля, обърнете внимание, че GPS модул трябва да се нуждае от около 20-30mins да получи информация от различни спътникови (най-малко 3 сателитни)

Моля, обърнете внимание, че GPS модул трябва да се нуждае от около 20-30mins да получи информация от различни спътникови (най-малко 3 спътници)
Откъде взехте това?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back