GPRS до GPRS - комуникация между два телефона

T

techie

Guest
Аз бях просто се чудех дали е възможно да се комуникира между два телефона на GPRS без използване на мобилен доставчик на телефонни услуги. Искам да имам данни връзка в отдалечен район, където няма мобилен телефон.

Здравейте, Вие не може да комуникира GPRS мобилни към мобилни. Може би се нуждаят от сайта на клетката. Защо не погледнете 802,11 нещо подобно. Какъв вид на данни на разстояние и пропускателна способност имате нужда? Наздраве

Разстоянието е проблем. Той е на около 1км, но там не е ясна линия на очите. В противен случай 802,11 би било страхотно. На данни със скорост също не е проблем. Само 2400bps.

Защо не използвате тези евтино радио модули TX / RX?? Ако отидете за UHF meidum мощност, можете да получите много хубаво разстояния! asena 8)

Има и за селските клетъчни реализации с един или няколко фиксирани stantions база. Не знам дали преноса на данни е позволено или не, но тези са клетъчна мрежа, способност за малкия размер, посветена мрежи (от 5-10 thousasd ал). Мобилен телефон тип е различен от ussed в GSM. Също така преди моя приятел няколко години експерименти с 900 MHz PSTN телефони - насочена антена и от двете страни и ако аз не съм прав, че е възможно да се communicatie до 1 км (без препятствия между връстници). О, ти, трябва да получите

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back