GaAs FET модел на превключвател

D

deeptimongia

Guest
Здравейте всички .. Може ли някой да ми помогне с БНТ ключ моделиране .. Как да извлечете еквивалентни параметри платки (CGS, CGD, CD-та и RDS) на БНТ, когато се използва като ключ .. Имам проблем при извличане на неприсъщи елементи, специално (външни индуктивности и съпротиви, паразитни капацитети) ... защото веднъж те са намерили, мога да извлечете intrinsics ... благодаря!!

Всъщност това е трудно нещо, което трябва да направите, трябва само да S11, S21, S21 и S22 измервания, макар и на различни freqs, както и много параметри, за да ощипвам ... За да намерите приближения за неприсъщи компоненти бих се обърнете към пакета parasitics. Дължината на т.н. bondwire зависи от физическата структура на пакета и могат да бъдат сближени. Това вече е един добър старт за серията индуктивности. Останалата част от компонентите трябва да бъдат настроени на ръка, докато имате добро споразумение между модела и измерване. Но аз се съмнявам, ако бихте могли да получите наистина перфектен модел. Не е важно, в повечето случаи един несъвършен модел вече е достатъчно добра и много по-добре, отколкото нищо!

Hi Radiohead .. Благодарим ви за отговор .. добре ... мината е CPW конфигурация .. опаковки н всичко е по-късно .. Основното нещо е да detemine еквивалентни елементи CKT на MESFET, когато се използва като превключвател .. в това, че аз имам един проблем при определянето на неприсъщи стойности на съпротивление (R, RG и Rd, свързана с източник, порта N източване респ.) .. . останалите елементи, и вече се извличат .. Работата е там ... толкова много комбинации от тези параметри може да ми даде добър кореспонденция между моделирани и измерени .., но имам нужда точно ... в противен случай един несъвършен модел също не използвате, за да ми дизайн хора, тъй като навик правилно представлява моето устройство ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back