Folding интерполация ADC SNR проблем

C

chemaphy

Guest
Здравейте всички, аз току-що са проектирани 8-битов сгъване интерполация ADC. Когато се симулира ми ADC, не мога да стигна до 8-битова резолюция. SNR, че аз имам от властта спектър е само 30dB. Нивото на шума е най-40dB. Има ли някаква техника, която мога да използвам, за понижаване на нивото на шума в ADC. Може ли всеки, който има опит с сгъване интерполация ADC да ме уведомите коя част в ADC допринесе такъв шум? Благодаря, chemaphy

Няколко въпроса: Има ли преходно симулация с шума? Колко FFT точки сте използвали? Получавате ли изкривяване? До какво ниво? Поздрави

Благодарение на вашия отговор maxwellequ. Преходно симулация, която съм използвал е типичен. Тя не трябва да има никакъв шум компонент в него. Симулатор, която аз използвах беше hspiceD. Шума в резултат на симулацията е-40dB, а нивото на изкривяване е 30dB. Има ли нещо, което мога да направя по-ниски изкривявания и ниво на шума? Благодаря ви много за отделеното време maxwellequ!

HSPICED! Не означава HSPICE? Можете ли да прикачите FFT резултат фигура? Както и да е, единствената причина да имат изкривявания дизайн грешка в един от блоковете. Например: - Използвате ли S / H? Ако да, имате симулирани го самостоятелен (с товара му, разбира се)? Виждате ли всички съответни изкривяване там? - Сигурни ли сте, че сгъваеми етапи са уреждане достатъчно бързо? - Има ли някакви отклонения в DC нула пресичания на сгъване етапи? - Вашите сравняваните достатъчно бързо? В какво се отнася до висок етаж на шума, колко точки са ви използва в FFT? Ако броят на точките е ниска, тогава това може да обясни на висок етаж на шума. Поздрави

ако са запознати с каскадно сгъване, може би ще може да ми помогне да го обясня. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 37 секунди: [/ цветен] [/ размер] Между другото, не можете да получите шум от преходно симулация в hspice. Никога.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back