FM ч. отношения

• Thread starter electronics_kumar
  • Start date
E

electronics_kumar

Guest
от някои книга, открих, че и двете са едно и също на "някои условия" ..Какви са условията, които те са едно и също ...

Това е моята интуитивен подход:
Един мигновен промяна във фаза води до промяна в честотата и ViceVersa.
Ако модулиране на сигнала е различна в платежния модул или FM сигнали са едни и същи.Единственото diferences вероятно са с DC и DC ниво.В ФМ ниво DC ще се премести на превозвача до друга честота.В ч. ниво, DC няма да промени Freq.на превозвача.
Можете да използвате FM радио да говоря с радио ч. (морската УКВ се използва за да се PM).

albert22 написа
Единственото diferences вероятно са с DC и DC ниво.В ФМ ниво DC ще се премести на превозвача до друга честота.В ч. ниво, DC няма да промени Freq.на превозвачаКакво искате да споделите ... аз couldnot го ... може да се unabale за декодиране на вашата ценна информация ...Може ли да го кажа просто жаргон, така че аз ще го разберем

За съжаление, ако не беше ясно.
В ФМ като модулиране на сигнала варира, честотата на превозвача е променен.Когато сигналът е най-макс.отклонението на превозвача е макс.
Когато сигналът е 0 превозвачът е в центъра му честота.
Ако прилагат DC (която е постоянна) за модулиране на сигнала, превозвач ще промени тяхната честота и ще остане там, докато ПТ отива отново до 0.Това се случва, когато Министерството на отбраната.сигнал е средна стойност, различна от 0.(Или в друга думи, е на ниво DC или компенсират).Един пример за това е V (T) = Vdc грях (WT).В този случай цялата група ще бъдат прехвърлени.

В ч. фаза промени с Министерството на отбраната.сигнал.Промяната във фаза води до промяна в Freq.Ако фаза е постоянна, няма промяна в Freq.Само когато сте в различна фаза, Честотен варира.
Ако прилага DC, на Wil превозвач смени си фаза.Там ще бъде Честотен промени за миг, но след това на превозвача ще се върне в центъра на сат.и престоя там.Не е смяна на групата.
Така ч. ще бъде inmune до DC офсетов и не FM.

A DC компенсира биха могли да присъстват, когато работите с цифрови импулси.Има начини да се код на цифрови импулси да се получи 0 DC компенсират.За да се сведе до минимум Freq.промяна в FM transmition.

По-математически, можете да се мисли, че резултатите от ФМ производната на сигнала се прилага към модулатор AM.Производната на константа е от 0 така че няма FM ще доведе.Производната на задължително е косинус толкова чист FM ще доведе.

Надявам се, че това е по-ясно.Все пак това е моята гледна точка, аз мисля, че Dont като ценен, но просто се опитвам да помогна.
С уважение

И в двата случая ние трябва да cnosider фазата на сигнала за демодулация.
докато търсите фаза промяна, тя не е от значение времето на промяна фаза се извършва чрез промяна честотата или фазата на самата промяна.
С уважение

Както аз го разбирам досега, фазова модулация е основно само "връщане към версия нула" на УКВ модулация?

Chnage ч. в периода от 1 .. ФМ в една дръжка период!

Santoshalagawadi написа:

Когато сигналът е 0 превозвачът е в центъра му честота.Така ч. ще бъде inmune до DC офсетов и не FM.

Те са почти еднакви.PM модулации може да бъде получена на FM приемник и обратно.Това е така, защото и в двата модулации ще има честота около компоненти на превозвача честоти.Но в PM тези компоненти са създадени от промяна във фаза на превозвача.Но в ФМ си поради умишлено промяна на честотата на превозвача.

Всъщност в ч. Мисля, че някои части от аудио спектър (може да се LF) е по-запазена от ФМ.Така че при получаване на PM в FM приемник ще има някаква промяна в качеството на звука.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back