Flash: НИТО Срещу NAND

E

eedac

Guest
В много от вградените системи, флаш чипове се прилагат при проектирането.Като цяло, аз чух, NAND използва за съхранение на данни, като има предвид, нито за код за съхранение.

Имам questiones:

1.защо са нито по-скъпо след това NAND много?
2.Затова нито за справяне с автобус, но NAND не?
3.Какво е интерфейс MCU NAND, или НИТО?Какви са разликите?

1) NOR флаш е по-скъпо, защото на обема на производството, NAND Flash е по-използвани тогава цената падне.
3) В MSP430 устройства Мисля, че това е памет NAND, защото има сегменти от 512 байта, и можете да изтриете само пълен сегмент.

ИНТЕРФЕЙС РАЗЛИЧИЯ
NOR флаш е много подобен на случаен устройство, оперативна памет (RAM).Има има достатъчно адрес пина на карта целия си медии, позволяващи лесен достъп до всеки един от неговите байтове.NAND устройства са серийно свързан чрез твърде сложен I / O интерфейс, който може да варира от едно на друго устройство или от оператор на оператор.Същото осем пина предадат контрола, адрес и данни информацията.NAND обикновено достъпни в изблици на 512 байта, т.е., 512 байта може да се прочете и писмено в даден момент (подобно на твърди дискове).Това прави идеален за движение, НИТО код, докато NAND е най-използван като устройство за съхранение на данни (твърд диск / блок замяна устройство).

Samsung има документи за това diferences ....

изглежда твърде този линк:
http://www.m-sys.com/site/en-US/Corporate/Technology/NANDandNOR_Flash_Technologies.htm

leomecma

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back