Fix аритметика точка

S

sheikh

Guest
Здравейте Уважаеми Искам да използвам някои аритметични операции като събиране (+ _ *) в моя дизайн. Дизайнът е корекция точка. Може ли да ми кажете, ако използвам (+ _ *) символи в моя код VHDL, е да я синтезира правилно или не? Или аз трябва да проектирате единици (n_bit усойница, например), тогава се напише код, структурно. (Смятат, че аз не започне да кодиране, защото аз не съм сигурен за верния път) Поздрави Mostafa

[COLOR = "# FF0000"] + - * [/COLOR] synthesizable - изпълнение между едно устройство на друго ще се различават, защото на действителното изпълнение на синтеза инструмент, различна архитектура и разположение "втвърдени" компоненти логика на силиций умират ... Дивизия обаче е synthesizable само за константи и 2 ^ N номера ... ще трябва да построи своя собствена логика, ако искате да направите деление

Благодарение Уважаеми shaiko Може ли да ми каже кое е по-добре за дизайн? 1_ използват структурните кодиране. 2_ използват символи (имам предвид, като се използва "+", вместо на единица ехидна) Благодаря предварително Mostafa

Освен ако не сте задължени да използват специфични компоненти логика, която може да бъде недостъпен с редовни аритметични оператори - Виждам, че няма смисъл да се използват структурните кодиране. [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR] Нещо повече, VHDL ви дава чудесен инструмент (функции) да изпълни всеки чист комбинаторна логика, без да води до структурни кодиране.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back