FFT функция в MATLAB има печалба?

Y

yamid

Guest
Здравейте всички, аз написах този код: N = 10000;% от общия брой на данни бита данни = randn (1, N)> = 0;% Генериране на равномерно разпределен произволни данни Fs = 20 * 10.7e 6;% Честота Rb = Fs * (1/10); Tb = 1/Rb; Fc = 10.7e 6; snrdb = 10;% Eb/N0 гама в db за симулация time_bpsk = 0: (1/Fs): ТБ * (дължина (данни) ) - "(1/Fs); превозвача = COS (2 * пи * Fc * time_bpsk); цифра; парцел (ABS (FFT (превозвач))), някой може да ми обясни защо хармонии амплитуда е толкова висока? (5 * 10 ^ 4!!) (Аз знам, че като теория, хармонии амплитуда трябва да е 1/2, ако поставите сигнал с unot амплитуда.)

По Здрасти yamid, Не, не да имат печалба - това е просто изпълнението на FFT от MATLAB, не renormalise резултат от 1 / N, както правят някои други подходи. Вашият код работи добре, ако: а) да използвате функцията ifft вместо (тя не renormalise ... но имайте предвид, че фазите на вашата честота компоненти ще флип признаци), или б) промяна на последния ред: фигура; парцел (ABS (FFT (превозвач) / дължина (превозвач))) Наздраве :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back