FDMA и TDMA канал лента

C

crazzy

Guest
В TDMA необходимата пропускателна способност на канала NFM, където N е броя на потребителите и FM честотната лента на всеки един от потребителите. Тогава, ако се използва една и съща сума на честотната лента, като FDMA това, което е високо над FDMA

как така NFM requirmet пропускателна способност ще бъде FM В TDM ви ще се разпределя на Шанел на потребителите на N с течение на времето, да речем за първия слот t1 ще използват цялата FM честотната лента, за втория слот t2 ще бъде trasmitting, докато t1 не се използва, се отнасят hykins комуникационни системи за подробно описание

в прост experession може да служи повече абонат с метод TDMA във вашата система, защото да използвате времето, така и разделение честота simultanesly.

Мисля, че това Ур поговорка за FDMA не TDMA TDMA ф разпредели цялата честотна лента на един потребител за времеви слот

Мисля, че вие грешите в TDMA badwidth винаги е фиксиран с краен брой на часови тези времеви слотове се разпределят между потребители, а не на честотната лента. В FDMA честотата е разпределени така, ако имате N потребители NFM willbe общия banwidth. сега, ако считате, TDMA цялата NFM разпределени на всеки useronly, че слотовете са дадени време

, ако се използва TDMA с една и съща честотна лента на N * FM можем да 1-подобряване на качеството на гласа, тъй като ние получаваме широк обхват на честотите 2-ние няма нужда да се използва един багажник на филтри, но ние ще използваме само определен филтър , както ние използваме само една честота. 3 сигнала в TDMA винаги е цифров сигнал, така че можем да използваме компютри в обработка на сигнала, но в FDMA сигнал може да бъде аналогов, така че не можем да го направят. Иска ми се това, от което имате нужда

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back