ESD анализ

R

raonukathoti

Guest
Хай всеки,
Аз съм проектиране двупосочна IO буфер, в това има три етапа, като основните логика, ниво конвертор, предварително-буфер и заключителни водача.
Но изход възел отново е обратна връзка с предварително буфер.
въпросът ми е, че размерът на окончателния водача и предварително буфер са различни, така че може да има възможност за увреждане на предварително транзистор буфер, ако се върне обратно от продукцията водача.
За да се избегне това, което трябва да направим ESD анализ, така че можем да използваме нито HBM, МЧР или ММ ESD модели.
, а също и кой модел се използва за двупосочен IO?
и как да се направи този анализ?
Надявам се, че ще ви отговорим възможно най-скоро
за повече разяснения видите прикачения файл.
благодарности
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Както вече знаем, че не е инструмент за анализ ESD.Тази задача изисква нещо като 3D симулатор.

Здравейте raonukathoti

Аз не съм сигурен, че разбирам въпроса ви.Или искате да измерите чип.В този случай можете да ESD оборудване като система TLP които могат да предоставят на напрежение-Current поведението на графиката.Много фирми и изследователски институти собствени такова оборудване.Можете също така да изнесат тази работа за различните лаборатории тест.

Все пак, ако си намерение е да се симулира поведението на ESD си вериги тогава имате нужда от нещо друго.В този случай, аз имам няколко въпроса към теб
- Защо искаш да се симулира ESD поведение?
- То е, защото там е липсата на доверие в леярна доставени ESD решения?
Според експерти в областта на симулацията на Спайс ESD не е достатъчно точен все още.В момента модели, предоставени от леярната не включват висок ток, бързо преходно поведение изисква за такива симулации.Разбира се snapback поведение, ако NMOS устройства не е включено в повечето модели леярна.

- Какво тренажор смятате да използвате?
Предполагам, че имате намерение да ползвате Спайс.Както бе споменато по-горе, не са много от моделите на поведение, необходими за съответните симулации ESD.
Някои хора са склонни да използват симулатори TCAD в 3D симулация.Но окото TCAD мрежа и влияние процеса калибриране на резултатите драстично.Всъщност, дори и с тези вид симулации, че е време да го направим както трябва.Ако не можете да прекарате на пълно работно време за тренажор може да се окаже трудно да се получи съответните резултати!

В зависимост от отговорите, мога да предоставят допълнителни справки.
- Добър материал съществува за RC-задейства BigFET симулации от хората на Freescale.Внимавайте обаче, тези решения са патентовани и не може да бъде копиран без подходящ лиценз!
- Няколко души да прекарат д-р по проучването на симулация TCAD за ОУР.Не мога да гледам на някои хартия препратки, ако това е това, което търсите.

- Какви технологии са работиш?Дали това е от CMOS amajor леярна, високо напрежение, вариант, SOI, ...?

Допълнителни: проверете този пост форум:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=306778&highlight=simulation

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back