EMC филтриране влошава текущата хармоници в ДЗПО?

E

eem2am

Guest
Здравейте, В една линия ДЗПО, ние използваме EMC филтър за намаляване на емисиите провежда. Вярно ли е, че тези EMC филтриране (например шапки и общ режим и режим на разликата задуши) всъщност може да влоши настоящото хармоници?

Ataki DDoS należą do grupy najstarszych zagrożeń w Internecie, jednak wciąż plasują się w czołówce największych sieciowych plag. Wraz z rozwojem systemów bezpieczeństwa ewoluowały, a ich głównym celem stały się aplikacje i usługi.

Read more...

Аз не мисля така, както е в EMC в крайна сметка мярката ток само

Благодаря dipnirvana ....... ви каже същото, както аз мисля ....... си само, че аз бях просто телефон, интервюирани от един Senoir Електроника инженер, и той ме попита как мога да намали емисиите провежда .. ... -Казах с EMC филтър ....... -След това той каза, че пускането в EMC филтър може да намали емисиите провежда, но и за ЕМС филтър може да направи някои от настоящите хармоници лошо ...... .... И той ме пита как мога да направя на EMC филтриране, без да се правят на текущата хармонични усложни ситуацията. Бях напълно объркани като намаляване на емисиите следва да провежда намаляване на текущите хармоници? Може би си е мислил за случайно вълнение на резонансните ефекти в ЕМС филтри?

Ами резонанс ще се случи само на избрана честота. Може да се говори на хармоници на сигнала база AC (50 Hz), както PF ще се промени от "1"

[Цитат], но и за ЕМС филтър може да направи някои от настоящите хармоници лошо ....[/ цитат] Това звучи малко [в] объркващо [/I], за да мое мнение. Както dipnirvana споменах, EMC филтри могат леко да намалее на фактора на мощността чрез добавяне на капацитивен пълната мощност. Но това не генерират хармонични (без отчитане на лошо проектирани филтри с наситени дросели ...). Въпросът е, ако в специални случаи, то може да увеличи хармонични течения на нелинейни натоварване, т.е. без PFC захранването? Не можеше да се очаква, че като цяло. Като друга точка, хармонични течения, измерен при входен филтър EMC може да бъде по-висока, отколкото в производството, ако значителен хармоници напрежение са налице. Но това не може да се държи до инструмент, с използване на филтър и не е проблем при измерванията EMC

[Цитат] EMC филтри могат леко да намалее на фактора на мощността чрез добавяне на капацитивен пълната мощност [/ цитат] ... аз съм много съмнително, че ДЗПО на EMC филтър ще добави капацитивен пълната мощност. това е така, защото изтичане на сегашните ограничения винаги означава, че на кондензатори, използвани в ЕМС филтри са доста ниска стойност ... и основно средство за филтриране е през индуктивност диференциал режим ...... така че EMC филтър изглежда най-вече индуктивно. Но хубавото е, че ме убива е, че активно коректор на фактора на мощността действително ще означава, че настоящата извлечени от EMC филтър е във фаза с напрежението на изхода на EMC филтър. Това е, както знаете, не на необходимия резултат от електрическата мрежа входен ток е във фаза с електрическата мрежа на входното напрежение .................. Така че, да сте прав в това, което казват, че лоши EMC филтър ще се притеснявам за работата на активното коректор на фактора на мощността .... но той ще направи ДЗПО погледнете индуктивни .......... и ако си на прилична степен на филтрация, той ще изглежда много индуктивни .......... което е лоша новина. Отново обаче, това не е създаване на хармонични, а по-скоро промяна фаза, така че аз все още не знам какво е инженер, който аз говоря говори за

[Цитат] това е така, защото изтичане на сегашните ограничения винаги означава, че на кондензатори, използвани в ЕМС филтри са доста ниска стойност [/ цитат] Не е задължително. Ако мислите, че на диференциация режим филтър, включващи "Х" кондензатор, ние говорим на 0,1 до 10 Uf в случай на високо ДЗПО власт. [Цитат] основно средство за филтриране е през индуктивност диференциал режим ...... така че EMC филтър изглежда най-вече индуктивно. [/ Цитат] Те "външен вид" индуктивни на смяна на честотата, но най-вероятно капацитивен в честотата на мрежата и по-ниски хармоници. [Цитат] Но хубавото е, че ме убива е, че активно коректор на фактора на мощността действително ще означава, че настоящата извлечени от EMC филтър е във фаза с напрежението на изхода на EMC филтър. [/ Цитат] За моя становището, разликата между филтър вход и фактор мощност е причинено главно от капацитивен ток, а не на индуктивни напрежението. В зависимост от дизайна ПФК, можете да компенсират капацитивен ток, постигане на идеално фактор на мощността на филтъра вход. [Цитат], така че аз все още не знам какво е инженер, който аз говоря говори [/ цитат] Това е ясно за мен, както добре.

всъщност всичко е все по-ясно си мисля? Някои хора убивам EMC шум проведено с помощта на огромни дросели диференциал режим ... те са interwinding проблеми капацитет, който позволява на ЦТТ шум throuigh мрежата, вместо да я блокира далеч

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back