EM вълна поляризация от антени

K

Kohi_boy

Guest
Привет, поляризация на вълната EM се определят от E областта на плоска вълна. Самолет вълна се случва в далечния областта на антени. Прав ли съм да се каже, че дори в излъчващия в близкото поле, поляризацията на вълната на EM е вече определена?

Да. По принцип поляризация се определя WRT земята GND.

Аз съм, отнасящи се до поляризиране, като в линейни, циркулярни & Elliptical. За антена по принцип, има 1 / R 1 / R ^ 2 и 1 / R ^ 3 семестъра за полето. В близко поле, 1 / R ^ 2 и 1 / R термини са не-нула. Мога да кажа, че тъй като на 1 / R термин съществува и в близко поле, поляризацията ще бъдат независими от разстояние.

Имате точка, но не смятат величината термин сам, но също така фаза или ъгъл, което е важно в поле близо. Тази тема е важно в RADAR, където искате да поставите RX и TX и експлоатационни CW. Да кажем, е от точкови източници, и ако сте с помощта на линейна поляризация, а след това ъгълът на източника и наблюдение не е в паралел в случай на поле близо. Нека приемем, този източник и наблюдение на различни височини по този начин вие ще намерите COS (ъгъл) фактор. тази позиция ъгъл на поляризация е наклонен от един и същ. Искам да кажа, ако вертикална поляризация се използва при източника, след това точното вертикална поляризация не може да даде максимална мощност на наблюдателна точка, ако наблюдение също вертикална поляризация. поляризацията на наблюдение ще се измести от ъгъла на разделение между източника и наблюдение. Другата точка е най-близо до подава това е по-сумиране на източника и отражения и в резултат на по образец. Се надявам, това ви помага. [Цитат] Прав ли съм да се каже, че дори в излъчващия в близкото поле, поляризацията на вълната на EM е вече определена? [/ Цитат] не мога да кажа, тъй като разстоянието е създаване на промяна в ъгъла за близо и далеч подава.

Така че, в Националния фонд, ако Tx и Rx не са подравнени правилно, CP вълна ще се превърне в Elliptical вълна. Благодаря, ще прочета повече за радар.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back