electromigration

P

protonixs

Guest
как да се изчисли electromigration?как да се избегне?
благодарности

electromigration могат да бъдат избегнати, като се грижи, че плътността на тока в металната лента е нисък ....

електро миграция се случва, когато плътността на тока в 1 пласт метал е много висока ....... които могат да предоставят електрони, преминаващ през този метал голямо количество енергия, като по този начин един електрон напусне метал причинява дупки ....
тези дупки, може да доведе до отворен .... по този начин унищожава метала.FIX: --
първо намерите текущо, че даден метал е трябвало да извършват ......... след използване на DRM намерите минимална ширина на метала, необходими за изпълнение на тази сума на ток.
Другият начин е да се раздели на ток в 2 или повече паралелни пътища, по този начин можете да се избегне използването на един дебел слой от метал.

Надявам се това да отговори на въпроса ви.

stuck_adc написа:

електро миграция се случва, когато плътността на тока в 1 пласт метал е много висока ....... които могат да предоставят електрони, преминаващ през този метал голямо количество енергия, като по този начин един електрон напусне метал причинява дупки ....

тези дупки, може да доведе до отворен .... по този начин унищожава метала.FIX: --

първо намерите текущо, че даден метал е трябвало да извършват ......... след използване на DRM намерите минимална ширина на метала, необходими за изпълнение на тази сума на ток.

Другият начин е да се раздели на ток в 2 или повече паралелни пътища, по този начин можете да се избегне използването на един дебел слой от метал.Надявам се това да отговори на въпроса ви.

Също така можете да избегнете electromigration, като направи дупка в широк всички метали, според вас правила за проектиране.

Привет,

Вижте Ур DRM "Дизайн член наръчник", които осигуряват максимално допустимата IDC и IRMS за всяко от нивата метални проводници

А

здрасти
Имам question.i употреба 1um ширина metal1 проводник, за да изпълняват 4 mA DC ток. проектирането manul ми казва, че технологията 1um ширина metal1 извършват 0,8 mA в electromigration част от DRM.това, което аз искам да знам е, може ли схема работи за кратко време. могат да тънките 1um metal1 става отворена веднага след като властта и чипа става?или моя чип не може да работи дълго време само?

здрасти
Правилата са дадени за защита срещу двата вида на настоящите-индуцирана не успее: стандартен ЕМ и локално парно отопление засилено ЕМ:
- За стандарт ЕМ на правила определят
- Максимум постоянен ток IDC: IDC <IDC
- За местното отопление засилено ЕМ определят правилата
- Максимум RMS текущата IRMS: IRMS <IRMS
За всеки токов сигнал I (т) и двете условия (IDC <IDC, IRMS <IRMS) трябва да бъдат изпълнени.

---> Тънък 1um metal1 става отворена веднага щом U енергия до чипа.

А

аз чета проектирането manul отново.
се казва 1um ширина metal1 могат да пренасят най-малко 7,8 mA IRMS.
може да ми чип горя отворени, веднага след като мощност и ми чип става?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back