EEPROM с PIC

O

optech

Guest
Аз се опитвам да чете EEPROM (93C46) с PIC16F628.Имах 93C46's лист и написах фърмуер.Но това не работи.
Сега искам да обясня, че аз го направих.Къде е по моя вина?

В лист, прочетете insturuction се дава -> "SB -> 1 ОП кодекс -> 10 (за 8 бита) Adress -> A6-A0"

Според лист, аз бях този Infos така:

* High CS PIN (чип Изберете)
* High DI ПИН (въвеждане на данни) и да зададете CLKpin два пъти.
* НИСКО DI ПИН и набор CLK щифт

по този начин, аз пратих "110".(Тези битове се SB -> "1" ОП кодекс -> "10")

После изпрати адрес бита.(A6-A0 е дадено. Защо не A7-A0 (8 бита)? Го направих, че по този начин: когато пратих "1" или "0", за да DI, CLK задам един по един.

* След като на тези CLKs (Адрес CLKs), като всяка CLK, аз получавам малко.И аз представлява един байт с тези битове.По-късно, Написах тази байт на регистъра.

* High CS и НИСКО CS

По този начин, не можех да си успех.Къде е проблемът?
или
Ако има ли друго решение и ще сподели с мен, аз ще бъда щастлив.

Благодаря ....

В 93C46 (микрочип), организацията е 64x 16 Какво означава, че имате само A0 .. A5, а не като вас изпрати A6 ..така че да се чете една дума от EEPROM трябва 25 часа цикли: SB (1), Код (10), адрес (A0, A1, .., A5) и данни дума (D15, .., d0).
Някои от 93C46 (напр. National Semiconductor), също ще има 1 малко сляпо, преди малко D15 се чете ..SE приложен информационен лист http://www.pjrc.com/tech/8051/93CS46.pdf

optech,

Има ли специална причина да използвате външен EEPROM с 16F628?

Тази снимка е 128 байта построен в EEPROM защо да не използвате този?

с най-добри пожелания

@ IanP
* Имам ATMEL's 93C46.В своята листа с данни, адрес е даден A6-A0 в продължение на 8 бита.Видях лист с данни, които изпращате.В този dataheet, тя се дава A5-A0 за 16 бита.Мисля, че това е разликата между 8 бита или 16 бита.При C-Man
* Трябва да се разработи схема, което да гласи 93C46 в друга верига.

Може би имате времето проблем.Не забравяйте, че всички occures на нарастващия фронт на часовника пулс.
Погледнах в моята практики (не за PiCs), в моя случай DI и не са свързани помежду си (за да запишете игли), и това, което направих бях твърди допълнителен часовник пулс, така че изглеждаше така, ако имах 2 на проекта бита ..и тя работи добре.Така да бъде открит и просто се опитват да играят с часовник импулси ..
Както можете да видите има много от тези eeproms име както еквиваленти, но в действителност всяка марка е нещо по-различно ..

Аз не съм намерил, където е по моя вина.Това беше CLK и ORG проблем.Задам на CLK варива и да GND до 6-та за закрепване на 93C46 (ORG) за 8 бита.И накрая тя е ОК.Той работи много добре.

Благодарим ви за отговора ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back