EBG структури и броя на клетките

S

shahid78

Guest
в EBG структури, които имат периодичен режим на някои конкретни форма. например в гъба EBG имаме периодично подреждане на площад петна с ВИАС. и всяка гъба с форма чрез една клетка на EBG структура въпросът ми е колко такива повтаря гъби (клетки) се нуждаем за каквито и практичен дизайн антена? и как броят на гъби ефект работните параметри на антена? отношение на

Аз ще отговоря на въпроса ви. първо да започнете с една суровина например .... и проверка на резултатите от ... казано по друг суровини и го проверете отново ... и така нататък. Мустафа

здравей Shahid .. като палеца на правило винаги се общият размер на EBG земята ви самолет по-голяма от 1,1 ламбда. Тъй като ние зависи обмислянето фаза на EBG единичната клетка я разглежда като безкрайна, повече броя на клетките, по-близо ще даде резултати, за да симулира една. Опитах се да отида под 1,1 ламбда но резултатите след това започват да променят. Така че на EBG равнина на земята> 1,1 ламбда .. Надявам се да помага .. Пожелания Прафул

Здравейте Прафул благодаря за отговора си. но все още има някои съмнения. Споменахте, че EBG размер равнина на земята трябва да бъде поне 1,1 * ламбда. които ламбда yuor са говориш? свободно пространство дължина на вълната или ръководи дължина на вълната? Също така мисля, че това 1,1 * ламбда земята размер е твърде голям за EBG защото едно предимство от използването на EBG е да се намали размера равнина на земята. правилото, което споменахте е валидна за PEC земята самолет отношение на Shahid

здравей Shahid .. ламбда е свободно пространство, дължина на вълната. ако искате да имате по-малки равнина на земята тогава ще трябва да го направя проверка от променящите се параметри. това е много трудно да perdict естеството на EBG ако земята самолет е по-малък от ламбда .... Пожелания Прафул

здравей sahid .. Аз просто се чудех сте намерили начин да се намали размера на EBG земята самолет. Аз съм също гледам за някои неща, които помагат да се намали размера. Проблемът е, веднага след като се намали EBG размер на земята, върнете загуба побъркани. да ме уведомите, ако намерите нещо .. Наздраве

здравей Shahid, Били ли сте били успешни в намирането на решение за намаляване на размера на EBG земята самолет? След като намали размера, S11 е засегнат прекалено както и sidelobes получава по-силно изразени ..

Здравейте prafuldeo и аз съм също все още правят някои симулации, за да стигне до някакво заключение. но съм съгласен с вас, докато намаление на размера на земята самолет, той ще се отрази връщането загуба и странични листа, но размер, изискван за EBG земята самолет трябва да бъде по-малко от земята самолет PEC за една и съща работа и се надяваме да намерим някои валидни заключения по този въпрос в бъдеще или може да бъде някой друг може да пускате своите коментари за решаване на този проблем отношение на

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back