Dynamic Logic

V

vinayshivakumar

Guest
Здравейте всички,

Съм бил във физическа ASIC дизайн за доста някой (~ 3yrs), но никога не са използвани динамична логика.Може ли някой да ми каже колко разпространено е използването на динамична логика в индустрията ASIC?Дали са използва на всички?

С уважение,
Vinay Shivakumar

Цитат:Статичен срещу динамичен логика

Може би най-известните примери за разликата между "статичен логика" и "динамична логика" е в памет - статична памет (SRAM) използва под формата на статични логика, а динамична памет с произволен достъп (DRAM) използва формуляр на динамични логика.Най-голямата разлика между статично и динамично Логиката е, че в динамичната логика, часовник сигнал се използва за оценка на комбинаторни логика.
Въпреки, че наистина да разберем значението на това разграничение, читателят ще трябва някой заден план по отношение на статичните логика.

Не е динамична, аз исках да знам за динамичен комбинаторни логика - и др логика доминото дали те се използват навсякъде?

приложения като смарт карти са постоянна жертва на диференцираното атаки власт известен още като атаки ДПА.Динамичен логика плюс логика разликата може да смекчат тези атаки.Широки нито порти е друг пример.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back