Dual RS232 порт

G

Guest

Guest
Здравейте Може ли някой ръководството ме пътя за това как да интерфейс 2 Устройства за microcontroller чрез сериен порт.Искам да кажа, че трябва да си интерфейс контролера 89c51 с GSM модем, както и с персонален компютър.Данните ще бъдат прехвърлени & от двете устройства.

Благодаря за даване на време да прочетете моя проблем.

Както може да има само една хардуерна серийния порт на този чип, най-простият начин е да се имат второ сериен порт чрез използване на софтуер Малко чука метод.

Благодаря за отговор wp100.Приятели съществува никакъв друг начин?

Някои снимки има 2 сериен портове.Може ли да опитате нещо като преминаване, която позволява веднъж едно устройство следващия друго устройство.Или 2 microcontrolers comunicating между тях, и всяка една с неговото устройство.

Можете да използвате буфер IC да се отдели и на двете системи UART
и друг ПИН, свързани с позволи на буферните IC
така винаги, когато искате да комуникира с устройството, изберете correspondiong IC и трансфер на данни
тя е близка до адреса и данните Линии multiplexed с всеки друг и ALE сигнала е там за буферните IC през 8051

Здрасти

В dsPIC30f3011 има две поредни пристанища (UARTS), и има много други usful peripherials.Аз бях направил projecto са microcontroller (PIC18F4555) comunicates до 4 RS-232 системи (3 microcontrolers, 1 PC).Използвах PIC-C, който автоматично се генерира от софтуери RS-232 "пристанища".

Алекс

Здрасти

Използвайте многократен IC като HC257 за да превключите на вход (RX) и мощност (TX) и I / O късче да контролирате кои канали работи

Всичко най-хубаво

Боби

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back