dsPIC срещу PIC и C въпрос

E

epp

Guest
Здравейте! Аз ще трябва да работят с dsPIC и аз съм се интересуват каква е разликата между него и PIC контролер (никога не е работил с всеки)? Знам, че първият е по-добре и все още евтини. Има ли някаква разлика в език за програмиране (C) за dsPIC в сравнение с PIC? Предполагам, че asembler е малко по-различна. Как мога да започна да научите C? Има някои класически студентски курс в C достатъчно, за да се разбере C за някои микроконтролер или аз ще трябва да научат специфичните C за dsPIC? Благодаря. Пожелания.

По-добре е като се започва от основните C и след това погледнете действителната компилатор, който ще използвате. Аз съм като вас ще използва C30 компилатор

Здравейте, аз мисля, че първо трябва да се знае на хардуера и след това да има малко познания по програмиране на C. Usualiy Това е C програмиране, но често в стила на Assembler .. довиждане

Можете ли да кажете ми Hi-Tech dsPIC v9.50 и Microchip C30? Аз не знае, които аз трябва да използват до progam. Аз ще трябва да работят с dsPIC за разпознаване на реч. Благодаря ви

Бих използвал Microchip C30, това е порт на GCC компилатор, който удари места на разстояние от други предложения. Аз съм с dsPic в моята работа и това е много хубаво Micro за вградени. True 16 Bit. С е мощен и изразителен език, и като всеки език, това отнема време и опит, за да получите най-доброто от него. Единственият начин да научите е, като го използвате в реални приложения на света. Книги като "Научете C в 21 'дни са глупости! Може би, както и да публикува, "Научете шведски в 21-дневен срок". Вие ще получите за същото и от двете.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back