DSPIC контрол на потока с ДМА

X

x3.exe

Guest
Здравейте всички,

Имам нужда да прилагат контрол на потока от данни между PIC33 микроконтролера и FT232r чип.Аз съм с ДМА, функция, за да прехвърляте данни от микроконтролери ОВЕН към UART's предавател буфер.Знам, че стандартният начин за това е чрез задаване на два миКроКонтролера I / O пина като CTS РТС и контролиране на потока от данни от твърди и ги deasserting в подпрограмата пише, че данните за ограничаване TX, като в този пример:

нищожен _putch (Чар CH)
(
докато (PORTBbits.RB12 == 1); / / чакам за РТС #
докато (U1STAbits.TRMT == 0);
U1TXREG = ч;
докато (IFS0bits.U1TXIF == 0);
IFS0bits.U1TXIF = 0;
)

Но работата е там, при използване на ДМА за пренос на данни в буфер, че е невъзможно да се контролира потока от данни като че (или поне аз не знам как да го направя).Може ли някой да моля да ми помогне с това?

И още нещо, което аз исках да разбера, каква е разликата между двете настройки на UxMODE.UENbits:

1) СЕН = 10 - UxTX, UxRX, UxCTS и UxRTS щифтове са разрешени и използвани.
2) СЕН = 00 - UxTX и UxRX щифтове са активирани и използват; UxCTS и UxRTS / BCLK пина, контролирани от пристанище ключалки.

За СЕН = 10, ако CTS и RTS не са контролирани от пристанище ключалки, след това как се контролира?Има го направили atomatically в хардуер, без да е необходимо да ги контролира в кода?

Очакваме вашите отговори, благодаря предварително.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back