DS1287 RTC и вътрешна батерия lithuim?

S

SphinX

Guest
Здравейте, аз съм свързан DS1287 RTC с AT89C52 ([цвят = зелен] Благодарение seaspac за неговата голяма помощ [/ цветен]). Чета от листа с данни, когато VCC падне под нивото от около 3V, външните VCC доставка е изключен, и вътрешен източник литиево енергийните доставки захранването на RTC и памет RAM. Както и VCC падне под 3V типично, RAM и хронометър са преминали на вътрешен източник литиево енергия. Основния функция поддържа точността на (+ -) 1 минута на месец при 25 C, независимо от напрежението на вход на VCC щифт. Добре в моя дизайн на RTC е свързан към VCC, аз задали RTC в първи път (създаване секунди, минути ,.... и т.н.) Но когато се премахне VCC след това го свържете отново след време. Той започва да брои от последната точка (когато съм махнал на VCC) [= червен цвят] Защо това и знам, когато VCC се отстранява с вътрешна батерия работи, за да запази дата и час? [/ Цветен] аз харесвам някои искат обяснение? Салам, Сфинкса

DS1287 е остаряла и т.н. Мисля, че имаш един стар чип (погледнете към датата на код). Може би батерията е празен? Обърнете внимание на това приложение, обърнете внимание: http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/769 Мик

Не знам точно, че RTC, но в няколко RTC от Максим или Далас е необходимо да се даде възможност на вътрешна батерия (един довереник малко в регистър), прочетете внимателно листа с данни, за да видите дали това е случая.

можете да използвате DS1307 него, е по-добре за вас

Батерията трябва да бъде, за да може през следващите 5 - 10 години .. Има няколко точки тук: 1. DS1827 може да не харесват начина да контролирате линията CE. Дали е управлявана от подходящ мониторинг като SA IC например DS1210? 2. При включване на какво код да ви изпрати до него да го настроя? Аз използват един и същ код, който създадох преди време за 146 818 и работи без никаква промяна, като дроп-ин замяна. Ето как изглежда: [цитат] MOV ОРТК, # 000Ch MOVX А, @ ОРТК; Clear Reg. C MOV ОРТК, # 000Ah MOV A, # 20h; H3_02 = 0A MOVX @ ОРТК, A; 00 .. 4,1 MHz, 20 .. 32kHz .. MOV ОРТК, # 000Bh MOV A, # 12h; H3_02 = 2А MOVX @ ОРТК, A, 22 забранява SQWE, intr .. поддръжка MOV ОРТК, # 0001h; Задайте Int аларма на всеки 1 сек. MOV A, # 0C0h MOVX @ ОРТК, A INC ОРТК INC ОРТК MOVX @ ОРТК, A INC ОРТК INC ОРТК MOVX @ ОРТК, A [/ цитат]

Говорейки за NVSRAM, аз имам един въпрос за литиево-клетки, които не съм виждал отговори в таблиците с данни, от различни производители. По времето на автономна работа е обикновено включени в списъка на 5-10 години, след прилагане на власт за първи път (клетките се вътрешно изключен, докато първото включване на захранването). Моят въпрос е, с нова част, която е никога имаше власт прилагат, ще литиево клетки все още на саморазреждане с течение на времето на съхранение? :? Ник

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back