doubly_linked списък

Z

zeos

Guest
Здрасти,
може някой да ми обясни какво doubly_linked списък е, не кой да е имам изходния код, който използва свързан списък??? Надявам се, че може да ми помогне

Здрасти,

свързан списък просто съдържа указател за следващия елемент от списъка и следващата точка на мира.но в двойно свързан списък всеки елемент има указател, който може да се направи точка на следващата точка и показалеца към друга точка за предходната точка.

Чрез посочване, искам да кажа, че тя ще съдържа адреса на следващия или предишния елемент ....

Рег. на refereces или изходния код ..Има изобилие от книги, достъпни онлайн за изтегляне ..U също може да направите търсене в Google за получаване на кодовете ..то не би да има толкова затруднения ..късмет ...

/ Am

zeos написа:

Здрасти,

може някой да ми обясни какво doubly_linked списък е, не кой да е имам изходния код, който използва свързан списък??? Надявам се, че може да ми помогне

А двойно свързан списък е списък на позициите с всяка позиция, насочена към следващата точка в списъка, а последната позиция, сочещи към първа точка.
Това може да се прилага в C с помощта на структури за възлите на списъка и клас като списък manager.Eg

typedef struct Node * nodePtr;

struct Node (

Int перо;
nodePtr следващия;
) / / Това ще формират възел на списъка

За да направите това двойно свързани зависи от ilplementation на банкнотите функция.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back