DIY Flyback трансформатор

B

boylesg

Guest
Направих това с феритна сърцевина на телевизия FLYBACK трансформатор и някои високо напрежение магнит тел от трансформатор за микровълнова фурна - не съвсем идеална габарит за сортиране на нещо, но е това, което е на разположение за $ 0. Има ли някакъв източник на магнит тел на особено дълги и габарит фини, че трябва да обмисли проучване? Може би пералня двигатели или нещо подобно? Съдейки по размера на малката дъга, тя произвежда, той се изведе в околностите на 5000V 13kHz. Вземеш тези неща имат резонансни свойства и мога да свиря на цигулка с честотата и да получите малко повече от него? Аз не си правят труда да я закрие методично с изолационни слоеве между намотките. Вместо това просто непрекъснато намазва вазелин върху намотките, за да се изключи се надяваме повечето от въздуха. Аз съм като няколко от тях и възнамеряват да ги свържете в серия, за да получите подобни изходното напрежение на произвежданите трансформатори FLYBACK. Между другото, какво предизвика тон (звук), когато тези неща се изпълняват?
DIYFlyback.jpg

Работна честота прави голяма разлика, така че определено си струва да се играе с. Можете да добавите серпентина за обратна връзка, за да се превърне на водача транзистор (и) и изключване, които ще я направят тече близо до резонанс. Никога не съм намерил евтин източник на използваема тънка тел. Звукът се дължи просто на бобините (и ядрото ако не е фиксирана) вибриращи с магнитното поле, и съскане се причинява от корона освобождаване от отговорност. Аз не съм сигурен свързване на няколко заедно ще работят. Бих се интересува от резултатите ... Бъдете много внимателни, да не дъх на озон газ, който е създаден от освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета - това е изключително отровни . Съм почти припадна от това и преди, за по-малко от минута, като главата ми над голяма дъга. Миризма от него е очевидна. За да бъда честен, винаги съм намирал използване на спасените вторични ВН намотки са работили по-добре, отколкото моите собствени рани. (Безопасно) забавно! :-D Edit, за да добавите: използвате вазелин, за да правят бързи подпалки за огън (правя много открито туризъм тип неща). Чудя се какво ще се случи с бобина си, ако тя стане малко топло и освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета удари някои PJ пари? : Шок:

Аз не съм сигурен, че свързването няколко заедно ще работят. Бих се интересува от резултатите ...
Той изглеждаше да работи за няколко бобини за запалването. Свързване на техните първични и вторични в серия донесоха дъга, два пъти по-голям за дадена честота. [QUOTE = FoxyRick 1144884] Ако трябва да бъда честен, винаги съм намирал използване на спасените вторични ВН намотки са работили по-добре, отколкото моите собствени рани. [/QUOTE] Не е изненадващо, но тя все още е забавно да се опита. [QUOTE = FoxyRick 1144884] Редактиране, за да добавите: използвате вазелин, за да правят бързи подпалки за огън (правя много открито туризъм тип неща). Чудя се какво ще се случи с бобина си, ако тя стане малко топло и освобождаването от отговорност във връзка с изпълнението на бюджета удари някои PJ пари? : Шок: [/QUOTE] Това ми е минавало през ума. Но аз прочетох, че хората използват минерално масло да emerse техните xformers в и, че ще изгори, ако тя стане достатъчно гореща. Предполагам, че ако ми направи си сам xformer получава достатъчно гореща, за вазелин, за да запалят факта,, че вазелин пари е запалим ще бъде най-малко от моите притеснения. Какво е точката на кипене на вазелин, така или иначе? Веднъж и ако получа тези неща щях да emerse целия в масло от някакъв вид.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back