B
boylesg
Guest
Направих това с феритна сърцевина на телевизия FLYBACK трансформатор и някои високо напрежение магнит тел от трансформатор за микровълнова фурна - не съвсем идеална габарит за сортиране на нещо, но е това, което е на разположение за $ 0. Има ли някакъв източник на магнит тел на особено дълги и габарит фини, че трябва да обмисли проучване? Може би пералня двигатели или нещо подобно? Съдейки по размера на малката дъга, тя произвежда, той се изведе в околностите на 5000V 13kHz. Вземеш тези неща имат резонансни свойства и мога да свиря на цигулка с честотата и да получите малко повече от него? Аз не си правят труда да я закрие методично с изолационни слоеве между намотките. Вместо това просто непрекъснато намазва вазелин върху намотките, за да се изключи се надяваме повечето от въздуха. Аз съм като няколко от тях и възнамеряват да ги свържете в серия, за да получите подобни изходното напрежение на произвежданите трансформатори FLYBACK. Между другото, какво предизвика тон (звук), когато тези неща се изпълняват?