Discone антена дизайн

D

DrunkBear

Guest
Някой ще споделя някои ръководство за дизайн discone антени? Погледнах нагоре някои документи, но не можете да изтеглите позоваване те предлагат може би, защото това е относително зрели и добре проучен технология. BTW, аз симулирани традиционен discone и бих искал да попитам, ако радиация модел могат да бъдат държани постоянно, за да не се извърти нагоре или надолу в свръхшироколентова. Благодаря ви!

Уважаеми DrunkBear погледнете тази на PDF. PL

Здравейте плазма, много ви благодаря за вашата информация! всъщност съм прекарал цял ден вчера, за да изследва тези документи, включително две статии, които сте предоставили и "Проектиране Discone Антени" от JJNail и някои други документи. Направих някои симулация използване CST, но е разочарован, за да получите по-скоро лоши резултати, когато параметрите, предложени от ноктите са били приложени. Открих също, че ако наклон ъгъл на конуса се увеличава до по-голям от 90 градуса, много по-добър импеданс съвпадение в групата UWB може да се постигне. Що се отнася до радиация модел, аз не разбирам, че "пространствено-SPECTRAL компенсация", посочени в "вашата" книга, поради лошо ми е известно за комуникация. Така че аз съм се чудех дали discone е подходящ избор за моята цел поради изместване си модел с честота вариант на кота равнина и в много малки насоченост. Желанието ми е постоянно 30 градуса ъгъл на терена в цялата група UWB. Колкото по-голяма насоченост, по-добре. Имате ли някакви допълнителни съвети? Много THX!

Здравейте, аз съм тук по случайност. Аз трябва да направи една антена discone последвано от симулация с CST. Може ли да ми помогнете моля.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back