Digital PID изпълнение - съображения

B

banh

Guest
при прилагането на PID използва микроконтролер, има няколко метода, ESP. за диференциация и интеграция. какви са методите на диференциация (например D [N] = E [N]-E [N-1] или E [N] -2 [N-1] + E [N-2], и т.н.) и какво са техните плюсове и минуси? какви са методите на интеграция (сумиране на всички грешки, или [] = I [N-1] + t0 * E [т], и др.) и какви са техните плюсове и минуси?

Доколкото знам, тези, които споменахте са стандартен начин за прилагане на диференциация и интеграция в Дигитални алгоритми PID. Най-вече въпрос при тазова възпалителна болест или предизвикателство е да се определи печалбата за неразделна, производни, както и про.

Доколкото знам, има само един стандартен формуляр за изпълнението на differentiators и интегратори. Но в цифров контрол, обикновено намираме цялостната функция за прехвърляне, след това използвайте обратната Z-трансформира, за да получите разликата уравнения. [Quote = banh], какви са методите на диференциация (например D [N] = E [N]-E [N-1] или E [N] -2 [N-1] + E [N-2], и т.н.) и какви са техните плюсове и минуси? [/ Цитат] 2-ра форма е просто двойно диференциатор (без внимание за разлика печалба, разбира се). Можете да го работят сами.

О, да, аз забелязах, отново на 2-ри форма на диференциация е двойно. за диференциация -> шум се усилва. Двойна диференциация -> повече шум?

Съм работил на обратната Z-transform за цифров PID. Надявам се, че ще ви помогне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back