dcdc прехвърляне функция caculation конвертор проблем

K

kkkhunter

Guest
когато caculating функцията конвертор прехвърляне, полюс и нула, се определят от натоварването съпротива., когато натоварването е нелинейно устройство като светодиода, голям сигнал DC съпротива е различно от малкото съпротивление сигнал АС.И така кой трябва да бъде избран за caculate функцията прехвърляне конвертор?
Благодарности!

Защо сте включително LED в изчисление?Вземете го.Вашата функция прехвърляне трябва да бъде само за DC-DC конвертор.Dont Добавете неща Dont нужда.

Що се отнася до вашия LED трябва да се използва сегашния метод за шофиране да го контролираш.

Е

Здравейте, nxtech, благодаря.Но ми DC-DC конвертор е LED водача, така че продукцията натоварване е светодиоди.И кривата IV е експоненциална крива.И така, как мога да имам функцията трансфер без светодиод.В експоненциално съпротивление определя импеданс натоварване продукция.
Чакащи за по-нататъшно вашите съвети!

Аз го да използвате интегрирано решение за управление си светодиоди?

Е

да.
Така че функцията линия прехвърлянето трябва да се изчисляват както и не може да се коригира в заявлението.Но това зависи от натоварването impendance.
А има ли някаква разлика между познати видове конвертор и LED Driver линия в дизайна?

Фактът, че използвате интегрирано решение, обикновено се премахва нуждата да се изчисли функцията прехвърляне линия.Каква част използвате?

Какво искаш да кажеш с общо конвертор?LDO, PWM, Switching?Един LED специфичен драйвер (поне тези, които съм се използва) никога не трябва да изискват от вас да се изчисли функцията прехвърляне, устройството е проектирано да се компенсира автоматично да се осигури постоянен ток стойност, докато напрежението не може да се движи около обикновено се дължи на намаляване на напрежението.

Моят LED водачът е тласък конвертор и сега имам проблем в компенсацията дизайн.Какво искаш да кажеш с компенсира автоматично?Имате ли означава, че използва един конвертор hysteretic контролер?Но hysteretic метод не могат да бъдат използвани в моя проект.Така че обезщетението се определя от линия полюс в зависимост от натоварването impendance.И кой impendance трябва да използвам за товара, LED, DC impendance или AC impendance?

Казваш си LED водачът е тласък конвертор?Тогава си не е цел построени LED водача.Какво доставчика и част доставчика, който използвате?

А целта построен LED Driver IC е PWM вида на веригата, която има верига линия контрол построен в (те не се използват хистерезис).
The IC има вътрешна синхронен токоизправител за подобряване на ефективността заедно с вътрешна индуктивни затихване премине към намаляване на звънене.Това комбинирано с веригата за обратна връзка за контрол, която е построена през ще си карам със светодиоди се пускането на правилното напрежение, необходими, за да включите светодиоди и генериране на необходимото за поддържане на текущите нива на яркост.

Това звучи като просто сграбчи тласък конвертор, предназначени за не-LED приложения.Това не означава, че арго го използвате, то просто означава, че сте си работа по за вас.

Е

Искаш да кажеш, не може да проектира конвертор тласък да бъде LED шофьор?или тласък тип LED Driver donot нужда от точно дизайн линия обезщетение?Но има много LED ИС водача, които са засили конвертор.Можете да видите приложения TI-tps61080.Тя може да бъде водена водачи в нейните приложения.
Въпреки, че много от DC-DC преобразуватели са предназначени за захранващи устройства за шофиране нелинейно натоварване.Линейни товар може да бъде просто идеална ситуация.Е, как да реши проблема нелинейно натоварване?
Благодарности!
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Вие не сте се обръща внимание.Аз никога не каза, че не може да се използва конвертор тласък в една верига LED водача и Никога не съм казвал, че един светодиод верига водача не се нуждае от проектиране обезщетение линия.

Ти си са показали липса на опит, който е добре толкова дълго, колкото Dont хванат в детайли или изисквания, които не са необходими.

Аз съм виждал TI TPS61080 устройството, преди и дори са го използва на два пъти.Използвате ли част TI или се опитваш да се изработи дискретни верига, която прави всичко, че част TI ли?Dont изобретяваме колелото.С това искам да кажа Dont тревожи за определяне на IC's прехвърляне функция.В действителност TI doesn't искам да знам.Ето защо те ви кажа само това, което трябва да знаете за изчисляване на някои елементи (т.е. пулсации, стартиране пъти, преходна отговор на продукцията и др.)

Ако използвате част TI сте дори да чете на фиш?Ако имаш, тогава ти се наложи да я прочетете отново и да видим, че те да ви кажа как да се изчислява стойностите само за елементите, които трябва и вие трябва Dont функцията прехвърляне да използвате тази част.В действителност, ако погледнем в раздела за фуражите, предаде кондензатор не само да ви кажа, че полюс честота се определя не само от R1 и R2, но и от C1, които, ако си спомням правилно е нелинейно устройство.Те също така ви кажа какво кросоувър честота е предвидено да използвате индуктивност и кондензатор, които препоръчваме.Това ще ви позволи да си по-добро място 1khz между нула и 10kHz.

В крайна сметка никога не ще има DC-DC захранване, че не са нелинейна устройство като кондензатор или индуктор, свързани с резултатите от дейността си, ако очаквате да осигури стабилен сигнал DC.Тези нелинейни части са необходими намали течения пулсации продукция.

За да го обобщим, сте Dont нужда да се притеснявате за изчисляване на функцията на цялата линия трансфер.Ето защо ние имаме интегрални схеми.Това е също така защо всеки производител на IC на DC-DC преобразуватели ви дам няколко референтни дизайни да използвате като се променят или използване на уравнения, предвидени във фиша.

Е

Благодаря, nxtech.
Сега аз искам да имам дискретна тласък конвертор да бъде LED водача.Функцията е само малко подобни като TPS61080, така че аз го приемам като пример.
Защото аз трябва да разработи не само приложения L, C, но и цялата линия конвертор, мисля, че трябва да се концентрират върху функцията линия трансфер и дизайн обезщетение.Благодаря за съвета.Днес, аз знам как да реши проблема.
Благодарности!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back