DC - AC capasitors

B

Beginner19

Guest
Каква е разликата betewwn AC и DC capasitors и как AC capasitor работи?.
Im питам това becuse до сега аз имам поглед в capasitor както в "такса клетка", която може да бъде натоварен с някои DC мощност и това ще доведе под високо напрежение и ниска мощност.Така че аз разбирам какво DONT shoud AC capasitor meens.Може ли той дава по-AC мощност или какво ...

Като цяло, как AC capasitor работи?

Beginner19 написа:

Каква е разликата betewwn AC и DC capasitors и как AC capasitor работи?.

Im питам това becuse до сега аз имам поглед в capasitor както в "такса клетка", която може да бъде натоварен с някои DC мощност и това ще доведе под високо напрежение и ниска мощност.
Така че аз разбирам какво DONT shoud AC capasitor meens.
Може ли той дава по-AC мощност или какво ...Като цяло, как AC capasitor работи?

Аз предполагам, AC capcitor са високо честотни capcitor ....

основната разлика е, полярност и frequecy материал .....

Здрасти Том,

Цитат:

Аз предполагам, AC capcitor са високо честотни capcitor

Цитат:

Съгласен съм, и аз си мислех за това.
Но ако те са HF capasitors тогава те се произвеждат AC-голяма мощност като "стандарт" capasitors или?

Цитат:

AC кондензатор не е polarized и може да се съхранява енергия в посока.

Здрасти
Просто можеш да разгледа кондензатор се състои от 2 паралелни пластини, когато свържете табели към източник на напрежение ще има електрически между 2 плочи това електричното поле ще облигация електрически такси върху пластини (тези такси са доставени от източника) това какво ние наричаме кондензатор, така therte е капацитет между 2 обекти дали малки или големи капацитет за AC кондензатор, че приема положително такси по всички плака и така и за негативни такси,
т.е. ако имате 2 плочи образуват capacitopr, табела А и Б табела ви могат да си намерят такса за А или-което отговаря, че няма никакво значение, както за DC кондензатор има полярност посочено в терминалите, ако обърне полярност може leake или взривят на mosat известният DC capactiors са електролитни и тантал.
С уважение

Що се отнася до физическите разлики между 25 и 50 uF кондензатор ..... капацитет е пряко пропорционална на района на паралелни пластини и обратно пропорционално на разстоянието между тях.Имотите от изолационен материал между табели също влиза в игра, въпреки това, аз съмнение дали един и същ производител да използва различни диелектрични за всеки размер капачката ... те вероятно просто са различни района и дистанционно ... но аз не знам със сигурност.

Що се отнася до изграждането на вашия собствен .... аз не бих го препоръчвам.Капачките са достатъчно евтини и лесно да се получи.Беден капачката може да е голям удар на опасност или ужасно капачка.

Още един въпрос по отношение на AC capasitor (20 microF).

Ако Заръчвам AC capasitor с 50V на ток аз мога мярка (пряко свързан по multimeter) от 2 mA DC.

1.) Възможно ли е, че този вид capasitor може да "произвежда" AC ток.Аз писах "произвежда" becuse понякога не мога мярка AC текущата но capasitor е натоварен с DC сегашните?
to AC voltage
?

2.) Какво е simples начин да се превърне тази capasitor DC напрежение
за променливо напрежение?

Beginner19,
Една AC кондензатор е неправителствена polarized кондензатор, който е проектиран да функционира със сравнително високи токове, като се започне с моторни и моторни Пусни приложения.Не е fundamantal разликата между ПрТ кондензатор и всякакви други не-polarized кондензатор.AC кондензатори имат нисък ESR (еквивалентна серия резистентност), за да се намали вътрешното отопление поради I ^ 2R загубите в кондензатор.AC кондензатори обикновено са проектирани с пакетите, които ефективно разпръсквам вътрешно генерирана топлина.
С уважение,
Kral

Кондензатор може да има различна функция.
и най-вече, класифицирани като polarized или не-polarized тип.

Те се използват за AC DC сигнал или молба.

Когато кондензатор се използват за свързване AC сигнал
съединение между етапи,
те са посочени като прикачното кондензатор.
Кондензатор също могат да изпълняват функцията на сигнала за филтриране.
Кондензатор в DC сигнала, кондензатор може да се използват, за да
stablise или блок DC сигнал.
Има имена за различни типа на функцията на кондензатор.

То е въпрос на това как, когато се свържете на кондензатор,
за функцията, която искате.

www.siongboon.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back