DC моторни контрол със снимка

E

emeren

Guest
Моля помогнете как мога да се управлява моторно DC със снимка?

Yuou да използвате ОО или SW до PWM контрол моторни speed.intefacing PIC с MOSFET.

Вместо това взаимодействие PIC с H-мост можете да контролирате скоростта и също моторно направления и неговото спиране.Ако искате да контролирате posision можете да използвате някои отзиви устройства.

Вие трябва да ни даде повече информация и не можем да ви помогна повече.

Искам да контролирате позицията и моторни посоки.Трябва ми схемата на това.Моторното работи на 1,5 В.

Видях приложения на DC серво контролера с PID върху микрочип уебсайт.Това мисля, че можете да подадете молбата си за тях

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/41233A.pdf

Тук можете да намерите някои съвети.

За да контролирате скоростта и позицията, която трябва енкодер.
също така да видите микрочип AN532, AN696, AN718, AN893 и AN905.

Обмислете използването на моторни stepper вместо един DC мотор.

Не знам каква е вашата молба, но ако имате нужда да се използва DC моторни и ноу му скорост и посока може да се направи.Вижте как H мост работи и може да изгради един часа себе си с MOSFET
на неговите евтини от тези
на специалните IC сте на пазара.Използвайте за вашата заявка: Si1912EDH за ниската част на моста и Si1913EDH за горната част на H мост.Използвах го в себе си молба и работи перфектно.Използват два ADC входа на вашата снимка и да се свързвате тях един от двата края на вашата моторни в H мост.С това можеш да seasure ЕМП от моторни ако Вашият мост е напълно изключен.Проверка на микрочип Прилагане бележка за това.Той може да бъде контролирано от 4 I / O линии на вашата PIC и ако ти не се нуждаят от скоростта на моторните можете да настройка на вашия H-мост да работят само с 2 I / O линии, както аз го направих.Измерване на ЕМП от DC моторни ще ви дам въртене на двигателя (вж. Приложение Забележка микрочип)
Посока може да се контролира от H мост.

Успех.

Пол.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back