DC и AC

J

jason_class

Guest
Здравейте всички,

Имам учат електроника за известно време, но моето разбиране на AC DC и анализ все още не е много ясно.

Желая ви да сложите известно време да обяснят по-малко за следното;

Кажете за MOSFET (или CMOS инвертор), който има biasing DC и AC сигнал прилагат към него).

Когато се използва уравнението
Id = 1/2.W/L.unCox. (Vgs-Vth) ^ 2 --------- EQ (1)

Всъщност ние сме изчисляване на идентификация в DC или AC?
В повечето от времето, ние се интересуваме от ID (DC) или лична карта (AC)?

Аз виждам там е книга, които излагат
Drain Current = Id (DC) ID (AC)

Така че аз просто се чудех дали формула 1, ще ни даде стойност или AC DC стойност?

Или уравнение (1) е вярно за AC и DC, където трябва да го използвате на по-малък кръг AC DC сигнал или малък кръг сигнал?

Също така за прехвърляне функция, ние сме заинтересовани да намерите VOUT / Вин на AC или DC стойност?

А също така и импеданс на входа и изход, ще има разлика за AC или DC анализ?

Всеки, който е всеки документ, за да обясни това, любезно сподели с мен.

В книги, изглежда, че когато се използват малки сигнал верига да се анализира ID, gmvgs и така нататък.Всички са написани на малки букви.Има всички те AC стойност трябва да бъдат взети под внимание?

Моля хвърли малко повече светлина върху тези теми.
Моля помощ

Благодаря ви многоrgds и благодарение
Джейсън

Всъщност, уравнението Id = 1/2.W/L.unCox. (Vgs-Vth) ^ 2 отразява физическите факти на MOSFET, и двете са точни за променлив ток и постоянен ток.

за обикновен анализ DC, ще ви постави в ПТ VGS да се изчисли biasing постоянен ток, а за анализ на променлив ток, ще ви постави в комбинирате на врата-до-VGS източник на напрежение Vgs да се изчисли.

Въпреки това, в инженерен анализ, ние предполагаме, че AC сигнал е толкова малка, в сравнение с DC сигнал, че сигналът AC няма да повлияе на biasing точка (всъщност тя ще, и това е една от източник на нелинейност), така че обикновено се използва уравнението за изчисляване на DC biasing настоящи и използва производния transconductance в малкия модел сигнал за изчисляване на печалбата АС.

Това е типично инженерни метод: да опрости на приемливи сближаване.

Наслаждавайте се!

Уважаеми SgPerzoid

Това е един много готин обяснение.
Благодаря

От думите ви, че мога да sya
1) Ние можем да използваме DC да се сближат biasing точка
2) Когато правим малки сигнал модел използва текущата gmvgs зависими източници, той трябва да бъде AC анализ.
Прав ли съм?
Моля, поправете, ако греша

Тогава, ако всичко е точно, тогава ние знаем, че
GM = D (ID) / dVgs

Така че тук е Vgs AC Vgs или DC AC Vgs?
Тогава Id = ID ID (AC и DC стойност) или?

Терминът gmVgs в малки сигнал модел изглежда означава GM е transconductance стойност открихме от biasing DC (като сближаване).
Тогава терминът Vgs в gmVgs, бих искал да знам дали е чист или AC Ср стойност или AC DC стойност

Моля enligthen

Благодаря

Джейсън

За Id = 1/2.W/L.unCox. (Vgs-Vth) ^ 2
Id = Id (DC) ID (АС)
Обикновено, AC стойност <<DC стойност, така че можем да използваме Id = Id (DC).

За ГМ = D (ID) / dVgs
Coz без промяна на стойността DC, dVgs = dvgs (АС)

Това е, което аз разбирам.

jason_class написа:

Уважаеми SgPerzoidТова е един много готин обяснение.

БлагодаряОт думите ви, че мога да sya

1) Ние можем да използваме DC да се сближат biasing точка

2) Когато правим малки сигнал модел използва текущата gmvgs зависими източници, той трябва да бъде AC анализ.

Прав ли съм?

Моля, поправете, ако грешаТогава, ако всичко е точно, тогава ние знаем, че

GM = D (ID) / dVgsТака че тук е Vgs AC Vgs или DC AC Vgs?

Тогава Id = ID ID (AC и DC стойност) или?Терминът gmVgs в малки сигнал модел изглежда означава GM е transconductance стойност открихме от biasing DC (като сближаване).

Тогава терминът Vgs в gmVgs, бих искал да знам дали е чист или AC Ср стойност или AC DC стойностМоля enligthenБлагодаряДжейсън

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back