Daewoo cp775 недостатъчност

M

Mazz

Guest
Здрасти
след замяна на 2SD1880 хоризонтална деформация транзистор с един ST2310DHI (еквивалентен такъв), за транзистор умира само след replacent (BCE става късо съединение).Всяко предложение за това какво може да е причината?

Благодаря много.
Mazz

Може би някои счупени стави exist.Try за проверка на ставите около FBT.

ДОБРО LUCKY
Су-36

Какво искаш да кажеш с "разбити стави"?
Ако искаш да кажеш PCB споявам те са ОК.
Също така в рамките на FBT (трансформаторни) той изглежда не е отворена верига.Но аз не
съм сигурен, защото схематични не е много ясно за намотки на трансформатора.
Но какво да кажем за късо съединение в FBT?Как да го проверите?

Благодарности
Mazz

Здравей, Mazz
Първо, моля проверете PCB споявам ставите, която е около плаващи под гърба трансформатор carefully.If счупени споявам ставите съществува, тя ще направи pluse с много високо напрежение, това явление ще се унищожи H деформация транзистор.
Предполагам, че на FBT е ok.because монитора имат пълна защита circuits.If вашите FBT е лоша, "Н" на напрежението, ще загубиш D1880, но ще се оправи.
И ако се използват други транзистор, трябва да забележите нейното Ft, Ic, Icpulse и П. В противен случай той ще отиде bad.Another предлагаме:
Опитайте се да се открие захранване за H delfection и проверка на кондензатори, които са свързани към С и Е на H деформация transistor.I Предполагам, че ОСП не успя или намален в стойност.
Su_36

Su_36

захранване на телевизора с CRT H & V индуктори изключен телевизора е ОК.
Когато се свържете H индуктор веднага някои проблясъци появява вътре в трансформатора и след няколко секунди на bjt умира.

Мисля, че tranformer е неуспешен.Другата възможност е, че CRT индуктор е късо съединение.

Как тези части могат да се изследват?

благодарности
Mazz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back