CST преходни Solver = FDTD????

A

aaron412

Guest
Симулация Здравей, аз бях прочел за FIT (СПС's метод) и ми се струва, че е доста преходно Solver много FDTD с изключение на факта, че тя решава уравнения на Максуел в интегрална форма, вместо в диференциална форма ......Прав ли съм?мога кой да споделя някои знания за това .....??

Здравейте Аарон,

Доколкото знам оригинала FIT във времето домейн и FDTD са доста много сходни.

Предимството на FIT сравнение с FDTD е, че FIT използват някои глобални матрици, които описват система.Това го прави по-лесно да се включват някои допълнителни функции като "PBA" и "тънък техника лист" в кода.
Ако изключите всички тези допълнителни функции в CST ви ще свърши с "нормални" (но много потребител-приятелски) FDTD код.
Същото изискване памет, едни и същи критерии време стъпка ... ..

С най-добри пожелания,

F.

добър explaination
Безполезни.Внимание!

Това са документи на FIT:
1.T. Weiland, А Discretization метод за решаване на Максуел "и уравнения за шест-Компонент полета.Електроника и комуникации (AEÜ), кн.31, не.3, п.116-120, 1977
2.U. ван Rienen и Т. Weiland, триъгълни discretization метод за оценка на РЧ полета в cylindrically симетричен кухини, IEEE Сделки Magnetics, Vol.МАГ-21, не.6, pp.2317-2320, 1985.
3.T. Weiland, домейн Час електромагнитно поле с изчисляването на крайните Разлика Методи, Международен журнал на числово моделиране: електронни съобщителни мрежи, съоръжения и ниви, vol.9, п.259-319, 1996
4.R. Schuhmann, М. Клемънс, стр. Тома, T. Weiland, честота и време Домейн пресмятания на S-параметри Използване на крайните интеграция техника, Proc.на 12-годишния преглед на напредъка по приложна компютърна Electromagnetics (ACES конференция), Монтерей, 1996, с..1295-1302
5.M. Клеменс, Р. Schuhmann, T. Weiland, алгебрични свойства и опазване на законите в Дискретни електромагнетизма, FREQUENZ, Band 53 (1999), Ausg.11-12, S. 219 - 225
6.R. Schuhmann и Т. Weiland, опазване на отделни закони, свързани с енергетиката и в Fnite интеграция Техника, представен на вестник на електромагнитните вълни и приложения, специално на тема "Геометрични методи в компютърна Electromagnetics" на монографията серия PIER, 2000

Можете да погледнете на тях! Може би вие ще разберете!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back